Izvor: RTS, 21.Jul.2020, 12:50

Stamatović: Gondola na Zlatiboru od avgusta na probnom radu

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je da će "Gold gondola" na Zlatiboru biti puštena u probni rad do 19. avgusta, ukoliko zdravstvena situacija to bude dozvoljavala.
Stamatović je naveo da su u vreme uvođenja vanredne situacije na Zlatiboru počeli radovi na uređenju fekalne i kišne kanalizacije, kao i zamena dotrajale infrastrukture, a istovremeno se rekonstruišu jezero i trg.

Sve radove finansira lokalna samouprava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz naknade za uređenje građevinskog zemljišta i kroz kompenzacije sa velikim investitorima, a planirano je, kako kaže Stamatović, da za desetak dana završe sve te radove u centru Zlatibora.
"Puštamo vodu u jezero, a za jesen ostavljamo završetak onih radova izvan centra, kao što su uređenje zelenih površina i postavljanje svetlosnih efekata na jezeru", dodaje Stamatović.
Prema podacima iz epidemiološke službe, ocenjuje Stamatović, i u Čajetini je ista situacija kao i u celom Zlatiborskom okrugu.
"Trudimo se da što bezbolnije prođemo kroz ovu situaciju jer delimo sudbinu cele Srbije, a na Zlatiboru je dodatno povećan broj stanovnika tako da sve komunalne službe ulažu dodatni napor da održimo normalne uslove života za sve svoje stanovnike i posetioce Zlatibora", naveo je Stamatović.
Kako kaže, zbog povećanog broja stanovnika na Zlatiboru, gde dolaze ljudi u svoje apartmane i vikendice, kao i sportske ekipe na pripreme, komunalne službe moraju da odvoje više vremena, truda i rada.
"Mi sve to moramo da servisiramo sa istim brojem ljudi, i bez obzira na to, uspevamo da očistimo Zlatibor, obezbedimo vodu za piće. Trudimo se da što većem broju zaposlenih omogućimo rad od kuće, da bude što manje kontakta i da ljude što manje izlažemo opasnosti", zaključio je Stamatović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.