Stamatović: Gondola na Zlatiboru od avgusta na probnom radu

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je da će "Gold gondola" na Zlatiboru biti puštena u probni rad do 19. avgusta, ukoliko zdravstvena situacija to bude dozvoljavala.

Stamatović je naveo da su u vreme uvođenja vanredne situacije na Zlatiboru počeli radovi na uređenju fekalne i kišne kanalizacije, kao i zamena dotrajale infrastrukture, a istovremeno se rekonstruišu jezero i trg.

Sve radove finansira lokalna samouprava iz naknade za uređenje građevinskog zemljišta i kroz kompenzacije sa velikim investitorima, a planirano je, kako kaže Stamatović, da za desetak dana završe sve te radove u centru Zlatibora.

"Puštamo vodu u jezero, a za jesen ostavljamo završetak onih radova izvan centra, kao što su uređenje zelenih površina i postavljanje svetlosnih efekata na jezeru", dodaje Stamatović.

Prema podacima iz epidemiološke službe, ocenjuje Stamatović, i u Čajetini je ista situacija kao i u celom Zlatiborskom okrugu.

"Trudimo se da što bezbolnije prođemo kroz ovu situaciju jer delimo sudbinu cele Srbije, a na Zlatiboru je dodatno povećan broj stanovnika tako da sve komunalne službe ulažu dodatni napor da održimo normalne uslove života za sve svoje stanovnike i posetioce Zlatibora", naveo je Stamatović.

Kako kaže, zbog povećanog broja stanovnika na Zlatiboru, gde dolaze ljudi u svoje apartmane i vikendice, kao i sportske ekipe na pripreme, komunalne službe moraju da odvoje više vremena, truda i rada.

"Mi sve to moramo da servisiramo sa istim brojem ljudi, i bez obzira na to, uspevamo da očistimo Zlatibor, obezbedimo vodu za piće. Trudimo se da što većem broju zaposlenih omogućimo rad od kuće, da bude što manje kontakta i da ljude što manje izlažemo opasnosti", zaključio je Stamatović.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво