Stabilno na severu KiM

Izvor: S media, 30.Dec.2010, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stabilno na severu KiM

Situacija u snabdevanju severnog dela Kosova i Metohije električnom energijom biće stabilna za vreme novogodišnjih i božićnih praznika, izjavio je danas Tanjugu državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Nikola Rajaković.

On je rekao da je sigurnost snabdevanja strujom tog dela Kosova i Metohije podignuta na viši nivo od novembra i da hidroelektrana "Gazivode" radi punim kapacitetom.

Rajaković je ponovio stav tog ministarstva da je neophodno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da potrošači uredno plaćaju električnu energiju da bi bili uredno snabdevani.

Za dugoročno, nesmetano snabdevanje gradjana električnom energijom neophodno je da na teritoriji Kosova budu dva operatera, odgovoran odnos prema pitanjima izgradnje novih proizvodnih kapaciteta, kao i da se vodi računa kako će biti ekspoloatisano i kakva je perspektiva već izgradjenih sistema, izjavio je ranije Rajaković.

EPS se okreće profitabilnom poslovanju

On je podsetio da je u jednom trenutku bilo problema, jer je Kosovska elektroenergetska korporacija prekinula snabdevanje strujom severnog dela Kosova i Metohije, ali je zahvaljujući Elektromreži Srbije ceo sistem povezan i sigurnost snabdevanja je podignuta na viši nivo od novembra.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na severu Kosova moraće da se plaća struja

Izvor: Mondo, 30.Dec.2010

Državni sekretar Ministarstva za rudarstvo i energetiku Nikola Rajaković izjavio je danas da više neće biti moguće da građani na severu Kosova i Metohije ne plaćaju struju.

Nastavak na Mondo...

Rajaković: Struja mora da se plati

Izvor: B92, 31.Dec.2010, 11:30

Kosovska Mitrovica -- Državni sekretar Ministarstva za rudarstvo i energetiku Nikola Rajaković kaže da više neće biti moguće da građani na severu Kosova i Metohije ne plaćaju struju...Prema ranijim izjavama funkcionera Ministarstva, samo oko 30 odsto građana na severu Kosova i Metohije plaća...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.