Srpsko-ruski humanitarni centar donirao vozila MUP-u

Izvor: RTS, 19.Maj.2015, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko-ruski humanitarni centar donirao vozila MUP-u

Konvoj od 10 specijalnih vatrogasnih vozila sa opremom krenuo je iz Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu za Beograd, a 21. maja vozila će biti predata na korišćenje MUP-u Srbije.
Prvi zamenik Srpsko-ruskog humanitarnog centra (SRHC) Vjačeslav Vlasenko rekao je da u zavisnosti od opremljenosti vrednost jednog specijalnog vozila od 600.000 do 800.000 dolara, prenosi Tanjug.

"U Nišu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će ostati dva specijalna vozila, ali će se auto-park u tom gradu povećati u narednom periodu, jer je Niš na takvom mestu odakle je lako reagovati u celom regionu", rekao je Vlasenko novinarima.
Vozila će biti svečano uručena u centru Beograda.
Naveo je da su SRHC danas posetili predstavnici Programa Organizacije UN za društveni razvoj (UNDP) koji su se upoznali sa tim centrom i njegovim resursima za pružanje pomoći u vanrednim situacijama.
Prema njegovim rečima, SRHC raspolaže sa dovoljno resursa da pomogne i da ostvaruje dobru saradnju sa zemljama balkanskog regiona.
Vlasenko je rekao da je u sastavu delegacije UNDP bilo predstavnika sa Kosova i Metohije, a naziv Kosovo u materijalu koji podeljen novinarima označen je zvezdicom.
Centar je uputio Makedoniji, Albaniji i Bosni i Hrecegovini nacrt Memoranduma o razumevanju kojim se definišu procedure humanitarnog delovanja u vanrednim situacijama, rekao je ranije Vlasenko novinarima i dodao da su reakcije tih zemalja pozitivne.
Predstavnici SRHC prošlog meseca su učestvovali na konferenciji Programa za upoznavanje i premnosti na katastrofe u Jugoistočnoj Evropi (DPPI SEE) u Beogradu.
DPPI SEE je organizacija i element mehanizma humanitarne zaštite stanovništva EU.
Gradski većnik Žarko Ranković podsetio je da je SRHC Nišu predao na korišćenje pet "lada niva" i da grad sa Centrom ima poseban Memorandum o razumevanju koji omogućava lakšu komunikaciju i bržu intervenciju u slučaju vanredne situacije na području Niša.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija poklonila vatrogasna vozila

Izvor: B92, 19.Maj.2015

Iz Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu danas popodne je put Beograda krenuo konvoj od sedam vatrogasnih vozila i tri specijalna spasilačka vozila..Ova vozila je Rusija poklonila Srbiji...Predstavnici Centra su saopštili da će vozila biti predata Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, u četvrtak,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.