Srpski poslovni partner krivac za povlačenje VAC-a

Izvor: S media, 19.Jun.2010, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski poslovni partner krivac za povlačenje VAC-a

Direktor VAC-a (WAZ) Bodo Hombah izjavio je da se ta medijska grupacija povlači iz Srbije zbog neuspešnog pokušaja kupovine udela u Novostima i ucena, a ne zbog finansijskih problema, kao i da glavnu krivicu za povlačenje snosi njegov poslovni partner iz Srbije.

"Odlučili smo da više ne čekamo. I sam predsednik (Srbije) Boris Tadić nam je više puta rekao da je kupovina udela u Novostima gotova stvar i da je samo još potrebno prevazići nekoliko birokratskih barijera. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Od tada je prošlo mnogo vremena", rekao je Hombah u intervjuu Radiju Dojče vele.

Glavnu krivicu za odluku o povlačenju iz Srbije, kako je naveo Hombah, snosi njegov poslovni partner iz Srbije čije ime, medjutim, nije želeo da otkrije.

"Zbog pravila koja važe u Srbiji, u naše poslove morali smo da uključimo jednog srpskog poslovnog partnera. On mi je stalno govorio da neću moći da otkupim udeo u Novostima ako ne ispunim njegove uslove. I eto, bio je u pravu! Ja, nažalost, ne smem da vam otkrijem identitet tog čoveka. Molio sam ga dva puta da javno objavim njegovo ime, ali mi je on to oba puta pismeno zabranio", rekao je Hombah.

Direktor VAC-a je demantovao pisanje pojedinih medija da VAC u Nemačkoj ima finansijskih problema, kao i navode da je poručio predsedniku Tadiću da će svim nemačkim kompanijama sugerisati da ne ulažu u Srbiju zbog loših uslova poslovanja.

"Ne znam šta se tu desilo! Medjutim, ta tendencija stvaranja mitova oko našeg angažmana u Srbiji i ta sila nacionalističkih tonova koju nikada ne bih očekivao - cela ta situacija je razlog više da kažemo da tamo gde nismo dobro došli, nećemo ni imati naše medije. To je logična posledica i stvarno ne znam zbog čega se u Srbiji oko nas stvara tolika polemika", kazao je Hombah.

Prema njegovi rečima, povlačenje iz Srbije neće uticati na ostale poslove koje VAC ima u zemljama u regionu, kao što su Hrvatska, Crna Gora i Bugarska.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.