Srpske alpinistkinje iz Nepala vraćaju se u Srbiju

Izvor: RTS, 29.Apr.2015, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske alpinistkinje iz Nepala vraćaju se u Srbiju

Vođa prve srpske ženske alpinističke ekspedicije u Nepalu Aleksandar Rašin potvrdio je za RTS da su svi članovi ekpedicije dobro i da imaju zakazan let 2. maja, kada je i planirano da se vrate u Srbiju.
Aleksandar Rašin je u uključenju u Jutarnji program RTS-a rekao da su svi članovi ekspedicije napustili krizno područje i da se kreću ka gradu Pokhari, gde bi trebalo da stignu u popodnevnim časovima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Članice ekspedicije se osećaju odlično, imali smo sreću da nam se vreme otvorilo i da smo uspeli da stignemo na vrh. Malo nas je taj zemljotres iznenadio, dočekali smo ga u baznom kampu na visini od 5.000 metara. Ali, sada smo svi dobro", kaže Rašin.
Napominje da je prema ranije planiranom rasporedu let bio predviđen 2. maja, ali da će detalje znati popodne kada stignu u Pokharu ili eventualno sutra kada stignu u Katmandu. 
Rašin kaže da se u tom delu Nepala, gde su bile velike lavine, situacija sada smiruje, i dodaje kako se na nižim visinama život lagano vraća u normalu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpske alpinistkinje u Nepalu dobro, uskoro u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Apr.2015

Vođa prve srpske ženske alpinističke ekspedicije u Nepalu Aleksandar Rašin izjavio je danas da su svi članovi tima dobro i da imaju zakazan let za 2. maj, kada je planirano da se vrate u Srbiju...On je za RTS rekao da su svi članovi ekspedicije napustili krizno područje i da idu ka gradu Pokhari,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

SRPSKE ALPINISTKINJE U NEPALU Dobro smo uskoro se vracamo

Izvor: medio.rs, 29.Apr.2015

- Članice ekspedicije se osećaju odlično. Taj zemljotres nas je iznenadio, dočekali smo ga u baznom kampu na visini od 5.000 metara, ali sada smo svi dobro - rekao je vođa prve srpske ženske alpinističke ekspedicije u Nepalu..Vođa prve srpske ženske alpinističke ekspedicije u Nepalu Aleksandar...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.