Srpska deca iz Hrvatske posetila Avalu

Izvor: Politika, 26.Avg.2015, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska deca iz Hrvatske posetila Avalu

BEOGRAD – U okviru dvodnevne posete Beogradu grupa od pedesetoro srpske dece iz Hrvatske zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje i socijalana pitanja Aleksandarom Vulinom obišla je danas Avalski toranj, kojim su bili očarani zbog njegove visine i pogleda sa tornja.

Vulin je rekao da mu je čast što se sreo da decom, od koje je većina njih prvi put u Beogradu, i dodao da je glavni grad Srbije uvek dobar domaćin koji voli decu.

Veliko mi je zadovoljstvo što će kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se vrate kući deca svojim vršnjacima moći da prenesu da su ovde dobrodošli i voljeni, rekao je Vulin.

„Srbija neće zaboraviti ni jednog srbina bez obzira gde je rođen i gde živi i uvek ćemo se boriti za njihova prava, da mogu da se osećaju kao Srbi, pišu svojim pismom i govore svojim jezikom i da budu dobri građani zemalja u kojim žive” , kaže Vulin.

Deca osnovih škola iz Zagreba, Koprivnice, i Velikog Poganca će imati priliku da pored Avalskog tornja vide i zgradu starog Generalštaba, obići će i Kalemegdan, Vojni muzej, krstariće Dunavom i Savom..., rekla je član gradskog veća Tanja Popović.

Trinaestogodišnji Dario Škorić iz Koprivice je rekao kako mu se najviše dopao visoki Avalski toranj, ali i da se raduje što će videti Marakanu o kojoj je toliko maštao.

Njegova drugarica Rajna Vincek je rekla da je veoma srećna što je u Beogradu koji joj je prekrasaan i jedva čeka da vidi ZOO vrt na Kalemegdanu.

Stefan Petrović iz Zagreba je kazao da bi hteo da ostane u Beogradu još koji dan i da bi svima preporučio da ga posete.

Ovo je druga grupa dečaka i devojčica koja boravi u prestonici u okviru pilot projekta grada Beograda tokom koje će sledeće godine nekoliko stotina srpske dece iz bivših jugoslovenih republika gostovati po sedam dana i tako imati priliku da upoznaju njegove lepote, značajne institucije i druge znamenitosti.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Ministri sa srpskom decom iz Hrvatske

Izvor: RTS, 26.Avg.2015

U okviru dvodnevne posete Beogradu pedesetoro srpske dece iz Hrvatske zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje i socijalana pitanja Aleksandarom Vulinom obišlo je Avalski toranj. Deca su posetila i zgradu Starog Generalštaba. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.