Ministri sa srpskom decom iz Hrvatske

Izvor: RTS, 26.Avg.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri sa srpskom decom iz Hrvatske

U okviru dvodnevne posete Beogradu pedesetoro srpske dece iz Hrvatske zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje i socijalana pitanja Aleksandarom Vulinom obišlo je Avalski toranj. Deca su posetila i zgradu Starog Generalštaba.
Aleksandar Vulin je rekao da mu je čast što se sreo da decom, od koje je većina njih prvi put u Beogradu, i dodao da je glavni grad Srbije uvek dobar domaćin koji voli decu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Tanjug. 

Veliko mi je zadovoljstvo što će kada se vrate kući deca svojim vršnjacima moći da prenesu da su ovde dobrodošli i voljeni, rekao je Vulin.  
"Srbija neće zaboraviti ni jednog srbina bez obzira gde je rođen i gde živi i uvek ćemo se boriti za njihova prava, da mogu da se osećaju kao Srbi, pišu svojim pismom i govore svojim jezikom i da budu dobri građani zemalja u kojim žive", kaže Vulin.
Trinaestogodišnji Dario Škorić iz Koprivice je rekao kako mu se najviše dopao visoki Avalski toranj, ali i da se raduje što će videti Marakanu o kojoj je toliko mašta. Njegova drugarica Rajna Vincek je rekla da je veoma srećna što je u Beogradu koji joj je prekrasaan i jedva čeka da vidi ZOO vrt na Kalemegdanu.
Stefan Petrović iz Zagreba je kazao da bi hteo da ostane u Beogradu još koji dan i da bi svima preporučio da ga posete.

Deca su posetila i zgradu Starog Generalštaba, gde je s njima razgovarao ministar odbrane Bratislav Gašić, prenosi Fonet.
Gašić je rekao da ima i tremu i da mu je čast da bude domaćin srpskoj deci iz Hrvatske na proputovanju kroz, kako "najlepšu zemlju Evrope, a to je naša lepa Srbija".
Ministar odbrane je rekao deci da će im im kustos ispričati sve o zgradi Generalštaba, u kojoj kako je rekao, "i danas bitiše jedna od najponosnijih vojski sveta, vojska koja je kroz istoriju iznedrila mnoge velike vojskovođe, koja je i danas jedna od najcenjenijih vojski sveta".
Gašić je deci poželeo da im Beograd danas pokaže sve svoje lepote. 
Ovo je druga grupa dečaka i devojčica koja boravi u prestonici u okviru pilot projekta grada Beograda tokom koje će sledeće godine nekoliko stotina srpske dece iz bivših jugoslovenih republika gostovati po sedam dana i tako imati priliku da upoznaju njegove lepote, značajne institucije i druge znamenitosti. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.