Srbija ponovo u haosu zbog nevremena!

Izvor: NaDlanu.com, 06.Avg.2014, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ponovo u haosu zbog nevremena!

Kroz centar Loznice teče bujica jer se izlila reka Štira, bez struje su ostale mnoge zgrade u centru grada. Evakuisano osoblje Medicine rada u Domu zdravlja. Ugroženo 20 kuća u naselju Seča Rekao kod Kosjerića.

U Loznici, gde jedanas od 16do 20 časova palo 47 litara kiše po kvadratnom metru, prema informacijama ovdašnje Meteorološke stanice, stanje je dramatično. Kiša je i posle 21 čas nastavila da padanesmanjenim intenzitetom.

Da zlo bude veće, izlila se >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << reka Štira, koja teče kroz čitav grad. Bez struje su oko 21 čas ostale mnoge zgrade u centru grada, od Robne kuće "Jadar" do dela grada prema "duplim trakama" i bolnici.

Nikada do sada se nije desilo da pod vodom bude središte grada, od centralnog gradskog trga do susednih ulica, kao u Bulevar Dositeja Obradovića, kraj koga se nalazi i Elektrodistribucija, koja je, takođe, pod vodom. Mnogistanari zgrada, već od 20 časova nisu mogli da izađu iz stanova, jer za izlazak im ne pomažu ni čizme!

Do 20 časova, ulicama su su se kretala vozila, ali kako se bujica širila, sabraćaj više nije bio moguć.

Vodena bujicaje ušla u zdanje Medicine rada Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“, koje se nalazi u naselju Gradilište, rekla nam je dr Branka Krasavac, pomoćnik direktora te ustanove.

Terenskim vozilima jedva je evakuisano osoblje, koje je radilo u toj ustanovi, ispred koje je voda, oko 20,15 časova, bila, kako kaže, „do butina“.Voda je, prema njenim rečima, sve više nadirala, „pa su u velikom problemu i stanari stambenih zgrada gde je vodeni talas još veći“.

Zbog velikih padavina, bujice su "okupirale" deo puta do Banje Koviljače, od "Viskozine" kapije broj 3 do ulaska u to turističko mesto, pa je, saobraćaj, od utorka uveče u prekidu, potvrđeno je "Novostima" u Stanici saobraćajne policije u Loznici.

Od Loznice do Koviljače, umesto tim drumom, koji je lokalnog karaktera, može da se dođe zaobilaznim putem, koji vodi ka Malom Zvorniku, odnosno Šapcu.

Bujica je "začepila" i deo regioonalnog puta Loznica-Zajača, koji je od ponedeljka uveče zatvoren za saobraćaj.

Naselje Seča Reka u opštini Kosjerić danas popodne je usled obilnih padavina ponovo poplavljeno, a oko 20 kuća ugroženo, izjavili su večeras FoNetu meštani tog naselja.

U poslednja tri dana, ovo je drugi put da se reka Seča izlila i da je poplavila to naselje.

Usled današnjih padavina i izlivanja reke, nema struje, a poplavljeni su putevi kao i kuće porodica Nikolić i Maksić koje imaju malu decu.

Meštani kažu da su ogorčeni na lokalnu vlast, "jer ništa nije uradila od prolećnih poplava kako bi se očistila rečna korita".

Izvor: Večernje novosti

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

NEVREME U LOZNICI: Za veče palo 67 litara kiše po metru kvadratnom!

Izvor: Kurir, 06.Avg.2014

Samo u jednom momentu, oko 100 kuća u Voćnjaku našlo se skoro metar u vodi, jer su bujični talasi nosili sve pred sobom rekao je gradonačelnik Vidoje Petrović dodajući da je trenutno u prekidu i regionali put Tekeriš - Zavlaka..LOZNICA - Tokom nezapamćenog nevremena, koje je sinoć zahvatilo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.