NEVREME U LOZNICI: Za veče palo 67 litara kiše po metru kvadratnom!

Izvor: Kurir, 06.Avg.2014, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVREME U LOZNICI: Za veče palo 67 litara kiše po metru kvadratnom!

Samo u jednom momentu, oko 100 kuća u Voćnjaku našlo se skoro metar u vodi, jer su bujični talasi nosili sve pred sobom rekao je gradonačelnik Vidoje Petrović dodajući da je trenutno u prekidu i regionali put Tekeriš - Zavlaka

LOZNICA - Tokom nezapamćenog nevremena, koje je sinoć zahvatilo Loznicu, palo je 67 litara kiše po metru kvadratnom što je dovelo do izlivanja reka Štire, Trbušnice i Cernice, jednog dela Lešničke reke i izlivanje vode iz kanalske mreže, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je gradonačelnik Vidoje Petrović.

"Poplavljeno je nekoliko naseljenih mesta, kao i sam grad, poplavljena su i neka preduzeća, mnogo lokala, veliki broj pomoćnih prostorija, a na žalost u Banji Koviljači u svojoj porodičnoj kući nastadalo je jedno lice", rekao je Petrović.

Prema njegovim rečima, ponovo su proradila klizišta i u ovom momentu najkritičnije klizište je neposredno oko Sanatorijuma, na putu za Gučevo.

"Samo u jednom momentu, oko 100 kuća u Voćnjaku našlo se skoro metar u vodi, jer su bujični talasi nosili sve pred sobom", rekao je on, dodajući da je trenutno u prekidu i regionali put Tekeriš - Zavlaka.

Sve su to razlozi, uz najavljene obilne kiše narednih dana, da je Gradski štab predložio proglašavanje vanredne situacije u gradu, rekao je on, naglašavajući da je takva odluka doneta kako bi se još bolje pružila pomoći svima koji su poplavljeni, ali i u otklanjanju posledica poplave.

"Uključena je sva mehanizacija koja je na raspolaganju, oko 45 pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice Republičkog sektora za vanredne situacije od sinoć su u gradu, a Operativni centar Gradskog štaba je na 24-ročasovnom stalnom dežurstvu", rekao je Petrović.

Naše ekipe su na terenu, dodao je on, i preduzimaju se mere na popravljanju infrastrukture, saniranju klizišta, snabdevanju vodom delova Trbušnice, Banje Koviljače i Voćnjaka kako bi se što pre normalizovao život na teritoriji grada.

"Od 28 lica koja su sinoć evakuisana u SC Lagador, troje je kod rodbine, devet su deca, a među njima i jedna beba", kazao je gardonačelnik Loznice, dodajući da će se briga o njima nastaviti, kao i dostavljanje hrane i opreme, pre svega čizama tamo gde se voda zadržala.

Prema njegovim rečima, u jednom delu grada bujice su protutnjale, ali se sada voda povukla, međutim ima delova gde još ima vode i tamo su angažovane pumpe na ispumpavanju.

"U ovom momentu važno je da, ukoliko se ostvare prognoze meteorologa, nastupamo bez panike i da nam se građani mogu obratiti za pomoć u svakom trenutku", zaključio je Petrović.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.