Srbija nije na crnoj listi Google-a

Izvor: NovaEnergija.net, 20.Okt.2018, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija nije na crnoj listi Google-a

Juče je medije i internet preplavila informacija o tome da je Srbija stavljena na crnu listu Google-a, nakon što je korisnicima iz Srbije postalo nemoguće da registruju nalog za G Suite. Pretpostavka je bila da je Srbija sklonjena sa spiska zemalja u kojima je G Suite dostupan zbog preporuka FATF-e (Financial Action Task Force), koja je Srbiju označila kao zemlju sa visokim rizikom.
Ipak, prema poslednjih informacijama, u pitanju je tehnički problem koji će uskoro biti uklonjen. Google-ov >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << support je ponudio zvaničan odgovor na nastalu situaciju:
– G Suite je u punoj funkciji i sve njegove usluge su dostupne za naše postojeće korisnike u Srbiji. Svesni smo postojanja problema koji onemogućava registraciju novih korisnika za G Suite u Srbiji. Radimo na tome da sve smetnje otklonimo u najkraćem mogućem roku.
Ovim povodom su se danas oglasili čak i iz Kabineta predsednice Vlade tvrdnjom da su u stalnom kontaktu sa predstavnicima Google-a od kojih su dobili čvrsta uverenja da je reč o tehničkom, a ne političkom, pravnom ili finansijskom problemu.
Izvor: Startit
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.