Srbija do kraja 2017. dobija Interaktivni centar za unapređenje digitalne pismenosti!

Izvor: NovaEnergija.net, 04.Maj.2017, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija do kraja 2017. dobija Interaktivni centar za unapređenje digitalne pismenosti!

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je u sredu sa ambasadorom Republike Koreje u Srbiji Ju De Đongom o pokretanju Interaktivnog centra u Srbiji, koji će biti otvoren do kraja 2017. godine.
Republika Koreja će u Interaktivni centar uložiti 250.000 EUR, i to u opremanje centra i održavanje opreme, kao i angažovanje stručnjaka koji će edukovati zaposlene u Interaktivnom centru. Ministarstvo državne >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << uprave i lokalne samouprave će obezbediti prostor u kome će biti formiran Interaktivan centar i angažovaće troje ljudi koji će raditi u njemu.
Kako se navodi na zvaničnom sajtu Vlade Srbije, osnivanje interaktivnog centra trebalo bi da smanji digitalni jaz u Srbiji, čime se kreira osnova za brže uvođenje elektronske uprave i širu upotrebu elektronskih servisa za veći broj građana i javnih službenika.
Interaktivni centar će organizovati obuke za rad na internetu za starije građane kako bi sve kategorije stanovništva mogle da koriste elektronske servise koji im daju pogodnosti da administrativne poslove završe bez odlaska na šalter. Pored toga, ovaj Interaktivni centar će organizovati edukacije za zaposlene u lokalnim samoupravama, IT seminare i imaće besplatan pristup internetu za svoje korisnike.
Ministarka Brnabić je ovom prilikom navela da je Interaktivni centar deo digitalne agende Srbije koja intenzivno mora da radi na hvatanju priključka sa četvrtom industrijskom revolucijom i svaki korak na tom putu za Srbiju je veoma značajan.
Otvaranje Interaktivnog centra će nam omogućiti da primenimo ekspertizu i know-how i predstavlja logičan nastavak dobre saradnje sa Republikom Korejom koja je još ranije uspostavljena – istakla je Brnabić.
U saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave navodi se da se na sastanku razgovaralo i o tome kako Srbija može da primeni najbolju praksu i znanje Republike Koreje u oblasti edukacije državnih službenika i na polju elektronske uprave, po kojoj je ova zemlja poznata u svetu.
Izvor: eKapija

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.