Srbija će dobiti novi zakon o elektronskom dokumentu do kraja 2016.

Izvor: NovaEnergija.net, 26.Okt.2016, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija će dobiti novi zakon o elektronskom dokumentu do kraja 2016.

Novi zakon o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju biće usvojen do kraja godine, najavila je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić.
Taj zakon će znatno unaprediti elektronsko poslovanje, ali i elektronske servise državne uprave u skladu sa evropskim standardima – rekla je Matić na otvaranju konferencije Smart E-Government.
Dodala je >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << da je nacrt tog zakona prošlog meseca bio na javnoj raspravi, gde su predstavnici javnog i poslovnog sektora svojim komentarima dali značajan doprinos unapređenju teksta zakona.
Matić je podsetila da 63,8% domaćinstava u Srbiji ima internet priključak, preko 1,5 miliona ljudi koristi servise elektronske javne uprave, preko 1,2 miliona poručuje i kupuje robu preko interneta, a 99,1% preduzeća ima internet.
Srbija sigurnim korakom ide u susret rešavanju pitanja sajber bezbednosti i sajber poverenja, prateći evropske trendove i rešenja drugih država – rekla je Matić.
Izvor: Beta
Foto: yayimages.com

Nastavak na NovaEnergija.net...






Povezane vesti

"Ima političke volje da IT pogura razvoj Srbije"

Izvor: B92, 26.Okt.2016

Beograd -- Sektor informacionih tehnologija beleži izuzetno pozitivne rezultate, a postoji i politička volja da se iskoriste mogućnosti IT sektora za celokupni razvoj..."Naši talentovani pojedinci, preduzetnici i IT preduzeća već su poznati u svetu, a postoji i politička volja da iskoristimo mogućnosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.