Srbi u proseku imaju jedan mobilni telefon

Izvor: Glas javnosti, Beta, 06.Feb.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi u proseku imaju jedan mobilni telefon

BEOGRAD - Direktor agencije za istraživanje tržišta "Ipsos stratedžik marketing" Srđan Bogosavljević kazao je da u Srbiji građani u proseku imaju bar jedan mobilni telefon.

On je predstavljajući analize koje je ta agencija sprovela za kompaniju Vip kazao da 99 odsto građana mobilne telefone koriste za pozive, 85 odsto za SMS poruke, dok 35 odsto građana mobilni telefon koristi za plaćanje parkinga.

- Mobilni telefoni sve više zamenjuju sat, jer služe da saznamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << tačno vreme ili za buđenje, odnosno kao fotoaparati, kamere ili nosači muzike, kazao je Bogosavljević.

On je naglasio i da je istraživanje pokazalo da 21,8 odsto korisnika na internet i društvene mreže izlazi posredstvom mobilnih aparata.

Prema rečima Bogosavljevića, na tržištu Srbije sa 66 odsto dominiraju pripejd korisnici.

Glavna tri razloga zbog kojih korisnici prelaze na postpejd, kako je kazao Bogosavljević, jesu povoljnije cene, mogućnost da komuniciraju bez ograničenja i mogućnost da pod povoljnijim uslovima dođu do željenog telefona.

- Dodatni razlog zbog čega korisnici ne prelaze u većem broju sa pripejda na postpejd je nemogućnost zadržavanja broja mobilnog telefona, jer su istraživanja pokazala da su korisnici veoma vezani za svoj mobilni broj - kazao je on.

On je naglasio i da se veće migracije korisnika na srpskom tržištu mobilne telefonije mogu očekivati tek sa primenom usluge prenosa broja prilikom promene operatera, koja bi, posle probijanja zakonskih rokova, trebalo da zaživi ovog proleća.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.