Izvor: Blic, 12.Jan.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi na Kosovu i po petnaest sati bez struje

Građani na Kosovu suočavaju se veoma niskim temperaturama, ali i pojačanim redukcijama električne energije kojima su naročito izloženi Srbi na Brezovici, centralnom Kosovu i Kosovskom Pomoravlju.

Direktor Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici Radoje Krečković izjavio je Tanjugu da su srpske sredine na Kosovu svrstane u "C" grupu potrošača koje Kosovska elektro korporacija (KEK) tretira kao lica koja ne plaćaju račune za utrošenu električnu energiju.

Krečković >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je istakao da su u veoma teškoj situaciji srpske sredine na centralnom Kosovu, Kosovskom Pomoravlju i naročito na Brezovici odnosno opštini Štrpce gde tamošnji Srbi bez električne energije provode i po petnast sati dnevno.

Koordinator za odnose sa javnošću Kosovske elektro korporacije (KEK) Suljmija Kika rekla je danas da je snadbevanje električnom energijom na Kosovu znatno otežano i da su na snazi pojačanje redukcije električne energije.

Kika je u izjavi mitrovičkom Radiju "Kontakt Plus" kazala da je otežana proizvodnja električne energije u termoelektrani Kosovo "B" u Obiliću, zbog toga što su velike količine uglja smrznute i da je zbog toga obustavljena prozivodnja u bloku B2.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi na Kosovu i po petnaest sati bez električne energije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2009

PRIŠTINA - Građani na Kosovu suočavaju se veoma niskim temperaturama, ali i pojačanim redukcijama električne energije kojima su naročito izloženi Srbi na Brezovici, centralnom Kosovu i Kosovskom Pomoravlju...Direktor Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici Radoje Krečković izjavio je Tanjugu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.