Izvor: Blic, 28.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi i Albanci obnavljaju crkvu

Srbi i Albanci obnavljaju crkvu

U centru Prizrena, u krugu Saborne crkve svetog Đorđa, ograđene bodljikavom žicom, već treći mesec je veliko gradilište.

Radnici, i Srbi i Albanci, rade na krovnoj konstrukciji ovog hrama spaljenog za vreme martovskih nereda na Kosovu 2004. godine.

Milan Catić, arhitekta i glavni nadzornik radova, za 'Betu' kaže da crkva koja datira iz 1887. godine, mora biti ista kao što je bila i da se vodi računa o svakom detalju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Prema njegovim rečima, trenutno se radi na zidanju glavnih svodova, a za nekoliko dana počinje pokrivanje crkve olovnim limom.

Catić podseća da se crkve grade na čitavom Kosovu. Od 136 popaljenih i srušenih crkava i manastira, kaže on, grade se ili obnavljaju skoro svi.

Beta

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.