Izvor: RTS, 13.Feb.2022, 00:20

Spasioci Gorske službe spasavanja izvukli dvojicu planinara zarobljenih na Midžoru

Spasioci Gorske službe spasavanja uspeli su da izbuku dvojicu planinara koji su se okliznuli na ledenoj ploči na Midžoru, najvišem vrhu Stare Planine.
Spasioci Gorske službe spasavanja dobili su poziv za akciju spasavanja  dvojice planinara koji su se okliznuli na ledenoj ploči na Midžoru. Zbog veoma nepristupačnog i strmog terena  nisu mogli da se pomere dalje.
 
Akciju spasavanja radila su spasioci GSS-a koji i inače dežuraju na Staroj Planini. Do jednog dela terena bilo je moguće stići motornim  sankama, dok su ostatak morali da prepešače. Uz odgovarajuću opremu za evakuaciju i uspeli su da ih izvuku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gorska služba spasila dvojicu planinara na Midžoru

Izvor: JužneVesti.com, 13.Feb.2022

Nakon što su u subotu dobili poziv spasioci Gorske službe stanice na Staroj planini krenuli su u akciju spasavanja dvojice planinara koji su se okliznuli na ledenoj ploči na Midžoru, najvišem vrhu Stare planine. Transportovani su u Ski centar “Babin zub”.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.