Spasio je stotine ljudi, a sad prodaje Orden hrabrosti da bi platio lečenje

Izvor: BKTV News, 13.Jun.2017, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasio je stotine ljudi, a sad prodaje Orden hrabrosti da bi platio lečenje

Predrag Marinković, komandir vatrogasno-spasilačkog odeljenja, koji je u aprilu od predsednika države dobio orden "Miloš Obilić" za ispoljenu izvanrednu hrabrost i delo ličnog herojstva, prodaje tu zlatnu medalju ne bi li platio lečenje.

Pre tri meseca grad Kragujevac bio je zavijen u crno. Naime, usled stravičnog požara nakon eksplozije u kragujevačkom Tehničko-remontnom zavodu, četvoro ljudi je poginulo, a 25 povređeno.

Tom prilikom je Marinković hrabro >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << gasio požar i spasavao nesrećne ljude, uprkos tome što je bio ozbiljno povređen, a kao zahvalnost za to veliko delo, od predsednika je dobio orden za hrabrost.

Ali, tri meseca kasnije, Marinković je objavio na svom Fejsbuk nalogu da prodaje taj orden kako bi platio banjsko lečenje, koje mu je neophodno za oporavak.

Marinković je tom prilikom povredio lakat desne ruke, kao i nerve. Bio je 22 dana na Vojnomedicinskoj akademiji gde su ga lekari jedva spasili. Izgubio je osećaj u desnoj ruci, a kako bi ponovo mogao da je pokreće, neophodna mu je rehabilitacija, koju on nema da plati.

Zato je prinuđen da proda svoj orden hrabrosti.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.