Spasimo nauku: Vlada da se izjasni o novom ministru prosvete

Izvor: NaDlanu.com, 15.Avg.2013, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasimo nauku: Vlada da se izjasni o novom ministru prosvete

Pokret "Spasimo nauku" izdao je saopštenje za medije u kom poziva Vladu i stranke koje učestvuju u rekonstrukciji da se hitno izjasne o navodima medija da će na mesto ministra za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj biti postavljen Radivoje Papović, nekadašnji rektor Univerziteta u Prištini.

Prenosimo vam saopštenje u potpunosti.Dok s optimizmom primamo vest da će Lazar Krstić biti novi ministar finasija, istovremeno izražavamo zabrinutost zbog sve učestalijih najava da bi budući >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ministar prosvete i nauke mogao da bude Radivoje Papović, nekadašnji rektor Univerziteta u Prištini (1991-1998), za koga se vezuju najmaračnije priče iz vremena vlasti Slobodana Miloševića, koje nemaju nikakve veze ni sa prosvetom, ni sa naukom. Pokret "Spasimo nauku" se pridružuje inicijativi Centra za praktičnu politiku (CPP) i zahtevamo od predsednika Vlade Srbije i političkih stranaka koje učestvuju u rekonstrukciji Vlade da se hitno izjasne o najavama medija da bi novi ministar prosvete mogao biti Radivoje Papović. Iako su u pitanju nezvanične informacije medija, ozbiljnost ovog ministarstva i biografija Papovića zahtevaju hitnu reakciju Vlade, političkih stranaka i javnosti.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.