Izvor: B92, 20.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spaljena porodična kuća mitropolita Jovana

Bitolj -- Egzarh patrijarha srpskog u Makedoniji, vladika Jovan, rekao je u petak uveče da su nepoznate osobe spalile njegovu porodičnu kuću kod Bitolja, koja je ujedno bila i manastir Ohridske arhiepiskopije. Vladika Jovan, starešina Ohridske arhiepiskopije, u telefonskoj izjavi agenciji Beta kazao je da je kuću napustio svega desetak minuta pre nego što su nepoznati napadači podmetnuli požar.

On je dodao da su napadače videle monahinje koje su bile u kući u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napada. Monahinje su kazale da su napadači došli maskirani i naoružani automatima, da su ih isterali iz kuće, a potom zapalili objekat. Vladika Jovan je dodao da je kuća potpuno izgorela. Dodao je da za sada ne zna ko su bili napadači. On je naveo da je napad usledio upravo posle sednice Sinoda Ohridske arhiepiskopije. "Ne bojimo se ništa, nastavićemo da delamo uz Božju pomoć", rekao je mitropolit Jovan agenciji Beta.

Policija u Skoplju je potvrdila da je kuća zapaljena i da su monahinje ošisane. Policija sada obezbeđuje kuću.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.