Sneg i niske cene vratili goste na Taru

Izvor: Blic, 11.Mar.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg i niske cene vratili goste na Taru

BAJINA BAŠTA - Objekti Vojne ustanove „Tara” i ove zime su puni gostiju. Tako je već godinama, i to u svim godišnjim dobima. Na to, sem povoljnih cena, koje su od početka marta niže za 10 odsto, i uslova plaćanja svakako utiče besprekorna usluga i raznovrsni sadržaji koji se nude. Odnedavno objekti Vojne ustanove su prvi u Srbiji dobili sertifikate za kvalitet, što garantuje popunjenost kapaciteta i ubuduće.

- I ove zime naši hoteli su puni. U vreme đačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << raspusta nije bilo slobodnog kreveta. Sada imamo nešto slobodnih mesta, ali je popunjenost kapaciteta na nivou nekoliko prethodnih godina. Mi imamo stalne goste koji dolaze na Taru dva puta godišnje, u zimskom i letnjem periodu - kaže Ivan Nešović, direktor prodaje u VU „Tara”.

Za svaku sezonu u hotelima „Omorika” i „Beli bor” za goste spremaju nešto novo kako bi njihov boravak na Tari bio što zanimljiviji. Ovih dana organizuju se jutarnje šetnje sa vodičima uređenim pešačkim stazama, igre na snegu za decu i izlete autobusima do izuzetnih destinacija u okruženju. Hotel „Omorika” je pravi mali grad u kome su sauna, masaža, teretana, salon lepote, kuglana, stoni tenis, biblioteka, internet sala, bazen, a postoji i mini obdanište za najmlađe u kome o deci vode računa vaspitačice.

Snega još uvek ima oko 30 centimetara. Skijaški tereni se nalaze kod hotela „Beli bor”, ski-staza je duga 800 metara, a postoje i dva ski-lifta dužine 150 metara (za početnike) i 450 metara (za rekreativce). Ski-pas košta 400 dinara dnevno (1.800 za šest dana), iznajmljivanje komplet opreme 600 dinara (za šest dana 2.000 dinara), a iznajmljivanje sanki 200 dinara dnevno. Za grupe i decu cene su niže do 50 odsto.

Međunarodni centar za unapređenje turizma za jugoistočnu Evropu nedavno je uručio VU „Tara” sertifikate za menadžment kvaliteta, zaštitu životne sredine, bezbednost i zdravlje na radu i bezbednost hrane. Tako su hoteli ove ustanove, „Omorika” i „Beli bor” i nacionalni restorani „Javor”, „Jeremičak” i „Radmilovac”, prvi hotelsko-ugostiteljski objekti u Srbiji koji će svoj dalji rad zasnivati na ISO standardima.

- Ovo je veoma bitno za nas jer se sve više gostiju raspituje da li imamo sertifikate, naročito kada je hrana u pitanju. Gosti, kao i oni koji organizuju njihov dolazak u turističke destinacije, žele da budu sigurni u kvalitet i mi im tu sigurnost pružamo - kaže Nešović, podsećajući da su cene smeštaja od 28. februara niže za deset odsto i da se sva plaćanja mogu obaviti u četiri mesečne rate.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.