Izvor: RTS, 05.Feb.2023, 07:23

Smetovi na planinama, glavni putni pravci prohodni; zavejana Crna Trava; problemi sa strujom u čačanskim selima

Sneg koji od juče pada u višim predelima Srbije napravio je probleme. Tokom noći, pripadnici MUP-a Srbije evakuisali su zavejane meštane na putu Sjenica – Novi Pazar, u mestu Brnjica. MUP apeluje na građane da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni. Pojedini potrošači na području Čačka, Lučana, Novog Pazara ostali su bez električne energije. Sneg, praćen olujnim vetrom, potpuno je zavejao opštinu Crna Trava.
U brdsko-planinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predelima sneg i jak vetar parališu drumski saobraćaj. Neke deonice zatvorene su za saobraćaj.

Oko 19.30 radnici zimske službe "Kruševac-puta" uspeli su da raščiste dvočasovni zastoj u saobraćaju, pa su vozila iz kolone kod Jarma nastavila put odredišta.
Zbog obilnih snežnih padavina zatvoren je putni pravac Novi Pazar – Sjenica. Ekipe preduzeća "Novi Pazar" put probijaju smetove.
Obustavljen je saobraćaj i na putu Tutin – Leskova – Karajukića Bunari. Vejavica je zahvatila i područje Vlasine.
Visina snega je 50 centimetara, ali zbog jakog vetra na pojedinim mestima ima nanosa od jednog metra. Jedno vozilo koje čisti sneg iskliznulo je s puta.
Prestanak padavina prognostičari najavljuju za sutra, ali će i dalje biti jakog vetra, mećave, smanjene vidljivosti i snežnih nanosa, pa je neophodan poseban oprez u vožnji.
Železnički saobraćaj na pruzi Beograd – Novi Sad kasno posle podne ponovo je uspostavljen. Do višesatnog prekida došlo je zbog problema koje je orkanski vetar prouzrokovao na kontakt mreži.
Razoran vetar i u regionu. U Zagrebu je čupao drveće i nosio krovove, a jedna osoba je povređena.
U delovima Mađarske otežano je snabdevanje strujom jer je vetar oštetio mrežu. Jak sneg zavejao je Austriju, Češku, Poljsku i Slovačku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO Problemi zbog snega: Evakuisani zavejani kod Sjenice, MUP apeluje da se ne kreće na put

Izvor: Radio 021, 05.Feb.2023

Sneg koji od subote pada u višim predelima Srbije napravio je probleme.

Nastavak na Radio 021...

Normalizovana situacija na Kopaoniku, desetak automobila bilo zavejano na putu Novi Pazar-Sjenica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2023

Sneg koji od juče pada u višim predelima Srbije, napravio je probleme. Trenutno, slab sneg pada na području Sjenice, Dimitrovgrada i Kopaonika, a temperatura u svim krajevima Ssrbije je u minusu ili oko nule, a najhladnije je na Kopaoniku gde je u podne izmereno - 15 stepeni celzijusa, objavio je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.