Izvor: TangoSix.rs, 12.Feb.2016, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenačka „Elit’Avia“ širi svoj posao u oblasti poslovne avijacije u Africi

Slovenačka „Elit’Avia“ širi svoj posao u oblasti poslovne avijacije u Africi, uprkos ne tako zavidnoj situaciji na tržištu u ovom regionu, prenosi „African Aerospace“.
Kompanija je još u februaru 2012. započela posao u prestonici Gane, Akri, ali je sad odlučila da napravi svoju novu bazu u ovom gradu neposredno uz aerodrom „East Logan“, a u planu je i proširenje flote.
„Elit’Avia“ za sada ima petočlani tim i šest aviona. Kompanija je >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << na početku za poslove u Africi koristila četiri letelice – dva aviona „Global 6000“ i po jedan „Global XRS“ i „Falcon 2000“. U međuvremenu flota je uvećana za još dve, a uskoro se očekuje i nabavka sedme.
– Teško je naterati banke i lizing kopanije da predlože finansijsko rešenje. To je jedan od trenutnih izazova koji negativno utiče na broj aviona koji imamo u Africi – naveo je Mišel Kolomb, predsednik i generalni direktor kompanije „Elit’Avia“.
Najveći deo svojih letova „Elit’Avia“ trenutno obavlja unutar Gane i u zemljama zapadne Afrike. Rute ka Evropi, Bliskom istoku i Severnoj Americi čine svega 20 % letova slovenačke kompanije, prenosi „African Aerospace“.
– Poslovna avijacija u zapadnoj Africi konstantno raste u poslednjih 10 godina, naročito u Nigeriji i Angoli. U tom smislu, afričko tržište ipak jeste daleko manje nego što su to, na primer, Amerika i Evropa, ali bez obzira na to, ono raste.
Uočavamo da se i u susednim zemljama stvaraju uslovi za širenje posla, što su dobri pokazatelji – izjavio je Kolomb.
Kompanija je u Akri bazirala jedan „Hawker 800XP“ koji koristi za čarter letove. Osim toga, „Elit’Avia“ pruža i usluge iznajmljivanja svoje posade onim klijentima koji poseduju svoje biznis džetove, ali nemaju vazduhoplovno osoblje.
U kontekstu dobrog poslovanja slovenačke kompanije navodi se i činjenica da je Kolomb tokom devedesetih proveo pet godina radeći u Nigeriji i da zbog toga dobro razume afričko tržište.
– Postoje brojni izazovi, kao i na svakom drugom tržištu, ali se sve u svemu industrija konstantno unapređuje i primećujemo viši nivo profesionalizma – zaključio je Kolomb u izjavi za“African Aerospace“.
The post Slovenačka „Elit’Avia“ širi svoj posao u oblasti poslovne avijacije u Africi appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.