Škole pod budnim okom kamere, donacija NIS-a od 114, 5 miliona dinara

Izvor: RTS, 25.Feb.2020, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škole pod budnim okom kamere, donacija NIS-a od 114, 5 miliona dinara

Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Kanjiži, Novom Bečeju, Srbobranu i Žitištu, kompanija NIS donirala je 114 i po miliona dinara za unapređenje škola i njihovu bezbednost.
Generalni direkrtor NIS-a ugovore je potpisao sa ministrima prosvete i unutrašnjih poslova.

U protekloj deceniji kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je kroz program "Zajednici zajedno" u lokalne sredine investirala 3,7 milijardi dinara, čime je realizovano 1.000 različitih poslova.
Kiril Turdenjev, generalni direktor NIS-a kaže da u partnerstvu sa Vladom Srbije i lokalnim samoupravama određuju prioritete.
"Prošle godine je to bilo zdravlje dece o kome ćemo i dalje brinuti. U ovoj godini naš fokus ostaje na mladima. U saradni sa ministrstvom prosvete i unutrašnjih poslova podržavamo digitalizaciju u obrazovanju i unapređenje bezbednosti u školama", kaže Turdenjev.
"Da svaka škola, da svaki dom zdravalja, vrtići - budu pod budnim okom kamera i da to bude povezano sa policijskim sanicama - da naše kolege iz MUP-a budno motre, i da na kraju krajeva imamo i smanjene stope kriminaliteta i dramatično smanjenje kriminaliteta u zoni škola", rekao je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.