Sin stradalog pilota prodaje proizvodnju ultra-lake letelice Eskval

Izvor: TangoSix.rs, 14.Feb.2024, 08:03

Sin stradalog pilota prodaje proizvodnju ultra-lake letelice Eskval

Kako je juče saopštio Stevan Arsić, sin poginulog pilota i vlasnika proizvodnje ultra-lakih letelica Eskval (Esqual) Aleksandra Arsića, proizvodnja ovih letelica je sada na prodaju.
Arsićev otac i vlasnik brenda Eskval poginuo je u svojoj letelici VM-1C 10. avgusta prošle godine, kako je Tango Six tada prvi javio. Centar za istraživanje nesreća u saobraćaju objavio je petnaest dana kasnije preliminarni izveštaj, odnosno „Obaveštenje o početku istrage udesa“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << /> Eskval je visokoperformansna ultra-laka letelica čiji je inženjerski i proizvodni projekat Arsić otkupio od grupe inženjera iz Španije. Globalno ih je proizvedeno oko 20 primeraka. Nakon otpočinjanja proizvodnje u Srbiji izrađeno je ne više od 5 letelica. Letelice su proizdođene u kitu (segmentima koje kupac sam sastavlja), ne serijski.
Eskval u letu 2012. godine / Foto: Dušan Atlagić, Tango Six Kompanija Aero East, kako je o tome 2017. godine pisao Tango Six, pomagala je u promociji i prodaji Eskvala pa su tako ove dve srpske proizvodnje te godine zajedno nastupile na najvećem evropskom sajmu generalne avijacije u Fridrišhafenu.
Kako je navedeno u saopštenju Arsića, prava na proizvodnju Eskvala su na prodaju. To uključuje kalupe za izlivanje kompozita za skoro sve delove (krila, trup, zakrilca i druge), uputstva za proizvodnju, kompozitne materijale, kao i sve delove potrebne za proizvodnju letelice.
Svi zainteresovani mogu pisati Stevanu Arsiću na mail: stevan@arsi.se
The post Sin stradalog pilota prodaje proizvodnju ultra-lake letelice Eskval appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.