Šestomesečni poslovni rezultati MTU-a na globalnom nivou: Novu Pazovu očekuje deo od ukupno ugovorenog posla vrednosti do 20 milijardi evra

Izvor: TangoSix.rs, 31.Jul.2023, 11:09

Šestomesečni poslovni rezultati MTU-a na globalnom nivou: Novu Pazovu očekuje deo od ukupno ugovorenog posla vrednosti do 20 milijardi evra

Kompanija MTU Aero Engines, koja kroz svoje postrojenje u Novoj Pazovi posluje kao MTU Maintenance Serbia, objavila je poslovne rezultate na nivou grupacije za prvu polovinu godine i oni su, malo je reći, impresivni.
Za samo prvih šest meseci ove godine MTU je prihodovao 3,1 milijardu evra, što predstavlja povećanje od 25% u odnosu na prošlu godinu. Profit gupe za prvih šest meseci ove godine je sa prošlogodišnjih 209 miliona evra u istom periodu povećan na 405 >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << miliona evra.
Kako je Tango Six već izveštavao, postrojenje MTU-a u Srbiji je u konstantnoj potrazi za kadrom – detalje možete videti ovde.
Kada se rezultati MTU-a podele na specijalizovane sektore kompanije, deo koji se bavi proizvodnjom delova i komponenata za avionske motore povećao je svoje prihode za 40% na 832 miliona evra. Najsupešniji program u ovom domenu i polugodišnjem periodu bio je PW1100G-JM motor koji pogoni jedan od trenutno najprodavanijih uskotrupnih putničkih aviona A320neo.
MTU će u Srbiji reparirati delove 16 različitih tipova avionskih motora / Foto: Dušan Atlagić, Tango Six Prihod od održavanja, odnosno reparacije delova avionskih motora povećan je za 22% sa 1,7 milijardi na 2,1 milijardu evra u prvoj polovini godine. Najisplativiji motori za opravku su PW1100G-JM za neo i V2500 za „classic“ A320 familiju. Ipak, kako kompanija konstatuje, GTF motori predstavljaju najveći rast u ovom segmentu i predstavljaju jasnu budućnost u pogledu udela u ukupnom poslu. Vodeća globalna postrojenja grupe trenutno su u Kini i Poljskoj, do trenutka kada se za reparaciju i motora novije tehnologije u potpunosti ne osposobi MTU Maintenance Serbia u Novoj Pazovi. Detaljnije o ovom planu i činjenici da će srpsko postrojenje, tehnološki gledano, biti najmodernije na svetu u okviru MTU-a pričao je njegov direktor Rajner Beker ekskluzivno za Tango Six.
Rast industrije u civilnom segmentu koji ne posustaje garantuje kompaniji MTU posao i u budućnosti, budući da trenutno ugovoreni poslovi reparacije motora iznose 21,9 milijardi evra. Ovde i dalje dominiraju stariji V2500 i GTF PW1000G familija, posebno PW1100G-JM. Ovaj „backlog“ ne uključuje preko milijardu evra ugovorenog posla koji je potvrđen na ovogodišnjem Buržeu.
MTU je, na globalnom nivou, uvećao radnu snagu za 5% u prvoj polovini godine na 11.823 zaposlena.
The post Šestomesečni poslovni rezultati MTU-a na globalnom nivou: Novu Pazovu očekuje deo od ukupno ugovorenog posla vrednosti do 20 milijardi evra appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Banjalučki „Vodovod“ uduplao gubitak i pored poskupljenja vode

Izvor: Capital.ba, 31.Jul.2023

BANJALUKA – Poskupljenje komunalnih usluga nije pomoglo banjalučkom „Vodovodu“ da bolje posluje, jer je ovo preduzeće u prvih pola godine ostvarilo gubitak od skoro milion KM. Izvor: Gerila.info To je skoro dva puta više nego u istom periodu lani kada su bili u minusu 468.006 maraka. Kakva je...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.