Izvor: Danas, 06.Maj.2023, 17:21

Sećanje na Miodraga Perišića, koji je preminuo na današnji dan pre dvadeset godina: Pisac, političar i gospodin koji našem društvu danas nedostaje više nego ikada

"Mile Perišić je bio čovek velikih emocija, pisao je svoje eseje sa strašću hroničara iz renesansnih vremena, ubeđen da je reč još uvek izuzetno bitna, časna i poštovana. A vremena su se strašno izmenila, i Mile sa pravio da to ne vidi... U samoodbrani, bavio se politikom...Bio je hrabar, bio je gospodin, bio je darovit za lepe reči, bio je pošten i čestit čovek, bio je sve ono što većina političara ne sme da bude", govorio je akademik Dušan Kovačević povodom odlaska Miodraga Perišića, na današnji dan, 6. maja 2003. godine.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.