Saradnja VAC-a i Manojla Vukotića?

Izvor: B92, 22.Mar.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja VAC-a i Manojla Vukotića?

Beograd -- VAC navodi da je s Manojlom Vukotićem sklopio ugovor po kojem bi on, ako uspešno posreduje u prodaji Novosti VAC-u dobio pola miliona evra. Vukotić demantuje.

Medijska grupa VAC saopštila je da je krajem 2002. godine sa Manojlom Vukotićem, direktorom i glavnim urednikom "Novosti", sklopila Ugovor o konsultanstkim uslugama po kojem bi Vukotić, u slučaju da uspešno posreduje u prodaji "Novosti" kompaniji VAC, dobio pola miliona evra. Vukotić je, prema saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << VAC-a, primio honorar od 75 000 evra za 2002.

Ugovor je sklopljen 5. decembra 2002, a potpisnici su Luk Glant, Bodo Hombah i Manojlo Vukotić. Vukotić je u ugovoru opisan kao stručnjak sa velikim iskustvom u oblasti štampanih medija na prostoru bivše Jugoslavije.

Ugovor je zaključen na neodređeno vreme, a tokom njegovog trajanja Vukotić se obavezao da neće raditi isti posao za drugu kompaniju.

Advokatska kancelarija Joksović, Stojanović i partneri poslala je Luku Glantu i Bodu Hombahu račune na koje je trebalo da bude uplaćeno 75.000 evra. Dve trećine te sume trebalo je uplatiti na račun jedne rimske banke, a 50.000 jednoj banci u Segedinu.

Uz dostavljene brojeve računa poslata je i molba da novac bude uplaćen u više rata, na račun njegovog sina u Milanu, jer Vukotić planira da od tog novca kupi stan.

Druga polovina u iznosu od 37 i po hiljada uplaćena je na račun u jednoj mađarskoj banci na ime Radojka Mrlješa, 27 maja 2003. godine, između ostalog se navodi u saopštenju VAC Medija Grupe koje je dostavljeno B92.

WAC1 (1.08 MB)

wac (61.93 KB)

Uplatnica (72.40 KB)

Vukotić: Nisam potpisao ugovor sa VAC-om

Direktor kompanije Novosti Manojlo Vukotić saopštio je da nikada nije potpisao ugovor sa nemačkom kućom VAC o prodaji "Večernjih novosti".

"Nisam mogao ni prodavati ni posredovati, jer su 'Novosti' bile u većinskom vlasništvu malih akcionara. Mogle su se prodavati samo javno, na berzi, kao što je učinjeno 2005. godine kada je promenjena vlasnička struktura. Sa VAC-om ili bolje reći sa njenim predsednikom Bodom Hombahom, potpisao sam 2002. ugovor o konsultanskim uslugama za područje cele bivše Jugoslavije jer su me smatrali najboljim poznavaocem prilika na celoj toj medijskoj sceni. Nismo ugovor ispunili jer su njihovi zahtevi prešli njegove okvire i arogantno su krenuli u kupovinu 'Novosti'", kaže Vukotić.

"Ja to nisam želeo ni po koju cenu", dodaje Vukotić i objašnjava da je "ugovor prećutno raskinut".

"Ovo sada je njihova prljava osveta zato što ni do danas nisu uspeli da kupe Novosti, a nadam se i da neće. Za iznošenje lažnih optužbi tužiću ih nadležnom sudu", poručuje Vukotić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VAC: Ugovor sa Vukotićem

Izvor: Politika, 22.Mar.2010

BEOGRAD – Medijska grupa VAC saopštila je da je krajem 2002. godine sa direktorom i glavnim urednikom „Novosti” Manojlom Vukotićem sklopila Ugovor o konsultantskm uslugama, po kojem bi Vukotić, u slučaju da uspešno posreduje u prodaji „Novosti” kompaniji VAC, dobio...

Nastavak na Politika...

Međusobne optužbe VAC i Manojla Vukotića

Izvor: Blic, 23.Mar.2010, 01:05

Medijski koncern VAC saopštio je da je Manojlu Vukotiću, generalnom direktoru i glavnom uredniku Kompanije „Novosti”, 2003. uplatio 75.000 evra na račun konsultantskih usluga u privatizaciji „Novosti”...„U okviru planova daljeg širenja kompanije, 2002. Manojlo Vukotić ponudio nam je...

Nastavak na Blic...

Ličnost Danas: Manojlo Vukotić

Izvor: Danas, 23.Mar.2010

Medijska grupa VAC tvrdi da je krajem 2002. sa direktorom Novosti Manojlom Vukotićem sklopila ugovor po kojem bi Vukotić, u slučaju da uspešno posreduje u prodaji Novosti kompaniji VAC, dobio 500.000 evra. Kako navode, Vukotić je tada primio honorar od 75.000 evra. Međutim, Vukotić demantuje i...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.