VAC: Ugovor sa Vukotićem

Izvor: Politika, 22.Mar.2010, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAC: Ugovor sa Vukotićem

BEOGRAD – Medijska grupa VAC saopštila je da je krajem 2002. godine sa direktorom i glavnim urednikom „Novosti” Manojlom Vukotićem sklopila Ugovor o konsultantskm uslugama, po kojem bi Vukotić, u slučaju da uspešno posreduje u prodaji „Novosti” kompaniji VAC, dobio pola miliona evra, preneo je večeras B92.

Vukotić je, prema saopštenju VAC-a, koje prenosi B92, primio honorar od 75.000 evra za 2002. godinu.

Polovina tog novca je, kako VAC >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << navodi, na izričit zahtev Vukotića odmah uplaćena na račun njegovog sina u Milanu, jer je on tamo nameravao da kupi stan.

Druga polovina, u iznosu od 37,5 hiljada, uplaćena je na račun u jednoj mađarskoj banci na ime Radojko Mrlješ, 27 maja 2003. godine, navodi se, između ostalog, u saopštenju VAC Medija Grupe, koje je dostavljeno B92.

-----------------------------------------------------------

Vukotić: Nikada nisam potpisao ugovor sa VAC-om

BEOGRAD – Direktor i glavni urednik „Večernjih novosti” Manojlo Vukotić saopštio je da nikada nije potpisao ugovor sa nemačkom medijskom kućom VAC o prodaji „Večernjih novosti”.

„Nikada nisam potpisao ugovor sa nemačkom kućom VAC o prodaji 'Večernjih novosti'. Nisam mogao ni prodavati ni posredovati jer su „Novosti” bile u većinskom vlasništvu malih akcionara. Mogle su se prodavati samo javno, na berzi, kao što je i učinjeno 2006. godine kada je promenjena vlasnička struktura”, navodi Vukotić u saopštenju.

Vukotić ističe da je s VAC-om, „bolje reći s njenim predsednikom Bodom Hombahom, potpisao 2002. godine ugovor o konsultantskim uslugama za područje cele bivše Jugoslavije”, jer su ga, kako je rekao, „smatrali najboljim poznavaocem prilika na celoj toj medijskoj sceni”.

„Nismo ugovor ispunili, jer su njihovi zahtevi prešli njegove okvire i arogantno su krenuli u kupovinu 'Novosti'", naglasio je Vukotić. „Ja to nisam želeo ni po koju cenu. Ugovor je prećutno raskinut. Ovo sada je njihova prljava osveta zato što ni do danas nisu uspeli da kupe 'Novosti', a nadam se i da neće. Za iznošenje lažnih optužbi tužiću ih nadležnom sudu”, zaključio je Vukotić u saopštenju.

Tanjug

[objavljeno: 22/03/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.