Sahrana Mihajla Sporića u četvrtak na Novom groblju

Izvor: RTS, 20.Nov.2019, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahrana Mihajla Sporića u četvrtak na Novom groblju

Komemorativna sednica povodom smrti Mihajla Sporića održaće se u četvrtak u 10 časova u svečanoj sali Matematičke gimnazije. Istog dana u 12 časova Mihajlo će biti sahranjen na Novom groblju, obavljeno je na sajtu Matematičke gimnazije.
Mihajlo Sporić, jedan od najboljih mladih srpskih fizičara i student Univerziteta Kembridž, preminuo je u 22. godini.

Osvojio je brojne nagrade >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na domaćim i međunarodnim takmičenjima i najvažniju među njima – zlatnu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike 2016. godine. Godinu dana kasnije proglašen je za Mladog heroja Srbije.
Bolest ga je zaustavila na završnoj godini prirodnih nauka.
Mihajlo će biti sahranjen na Novom groblju u Beogradu, a njegova porodica je zamolila da se umesto kupovine cveća prikupi novac za pomoć Fondaciji za decu obolelu od raka Nurdor. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.