Predlog da se za mlade fizičare ustanovi nagrada Mihajlo Sporić

Izvor: RTS, 19.Nov.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog da se za mlade fizičare ustanovi nagrada "Mihajlo Sporić"

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Matematička gimnazija i Društvo fizičara predložili su da se ustanovi nagrada koja će nositi ime po mladom studentu fizike Mihajlu Sporiću.
Nagrada će se dodeljivati učenicima koji su na kraju srednje škole ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima iz fizike, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Mihajlo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sporić bio je student fizike na Triniti koledžu Univerziteta Kembridž, a preminuo je 7. novembra u 22. godini posle duže bolesti.
Završio Matematičku gimnaziju u Beogradu, a nosilac je Vukove diplome i Svetosavske nagrade. Osvojio je mnogobrojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz fizike, astronomije i astrofizike.
Jedini je učenik Matematičke gimnazije koji je u jednoj školskoj godini osvojio zlatne medalje na tri međunarodna takmičenja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pokrenuta inicijativa da se ustanovi nagrada po studentu Mihajlu Sporiću

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2019

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Matematička gimnazija i Društvo fizičara pokrenuli su inicijativu da se ustanovi nagrada koja će nositi ime po preminulom mladom studentu fizike Mihajlu Sporiću...Kako se navodi u saopštenju tog ministarstva, nagrada će se dodeljivati učenicima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.