SVILEN GAJTAN ZA DIREKTORE U VRANJU Naprednjaci postavili svoje ljude

Izvor: Blic, 21.Jul.2016, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVILEN GAJTAN ZA DIREKTORE U VRANJU Naprednjaci postavili svoje ljude

Na maratonskom zasedanju novog saziva Skupštine grada u Vranju vladajuća naprednjačka koalicija smenila je kadrove SPS-a i DS-a i za direktore sedam javnih preduzeća i ustanova imenovala svoje probrane partijske istomišljenike.

Pre razrešenja dosadašnjih direktora u javnom sektoru i imenovanju novih čelnika, odbornici vladajuće koalicije sebi su olakšali posao tako što nisu usvojili ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedan izveštaj o radu i finansijskim rezultatima svih javnih preduzeća i ustanova. Da je politika duboko zabrazdila u sve oblasti lokalne samouprave, potvrdila je glasačka mašina SNS-a koja nije usavojila ni izveštaje uspešnih i prestižnih javnih ustanova Škola animiranog filma, Predšolske ustanove "Naše dete" i Regionalnog centra za talente.

Sve ono što je pročitao i obrazložio predsednik resorne gradske komisije advokat Miroslav Nešić (SNS) konačno je ozvaničeno u 19 časova, kada su dužnosti direktora razrešeni Dragan Stojković (Direkcija za razvoj i izgradnju), Goran Marković (Uprava Banje), Nebojša Radulović (Novi dom), Nenad Stojiljković (Narodni muzej), Suzana Petrović (Istorijski arhiv), Slavica Stanojević (Centar za socijalni rad) i Dragan Veličković (Zavod za urbanizam).

U direktorske fotelje 22. jula sešće ljudi od poverenja SNS-a i njenih koalicionih partnera Saša Sentić, Ivica Milenković, Slobodan Ignjatović, Saša Stamenković, Borivoje Manasijević, Dragana Arsić i Miodrag Protić. Nova gradska vlast još nije najavila svilen gajtan za čelnike Narodne biblioteke, Narodnog univerziteta, Predškolske ustanove "Naša dete" i Pozorišta "Bora Stanković".

Pre ove političke kadrovske seče naprednjačka vlast smenila je direktora "Vodovoda" Veneta Zdravkovića (SPS). Novi direktor "Vodovoda" je doskorašnji generalni direktor Pamučnog kombinata "Jumko" i sekretar Gradskog odbora SNS-a Goran Đorđević.

U "Komradu" je umesto smenjenog Dejana Ilića (SPS) za direktora imenovan Momir Stojilković (SNS). U Turističkoj organizaciji novi direktor je Dejan Tasić (SDOS), a u Sportskoj hali Borivoje Janjić (SNS).

Krajem juna ostavku je podneo načelnik Gradske uprave Miloš Antanasijević (SPS). Ni izveštaj o radu i finansijskom poslovanju Gradske uprave podbornici danas nisu usvojili.

Zamenik gradonačelnika dr Igor Andonov rekao je za skupštinskom govornicom da je nova vlast u Gradskoj upravi zatekla katastrofalnu neodrživu situaciju.

Lokalni mediji dokopali su se internog dokumenta lokalnog reukovodstva SNS-a o vladavini u narednih 100 dana, u kojem se najavljuje smena svih načelnika i šefova sekretarijata i odeljenja u Gradskoj upravi.

Priprema se i smena šefa kabineta gradonačelnika i glavnog čoveka za protokol, koje naprednjački establišment u Vranju smatra kadrovima SPS-a, koja je svrgnuta sa vlasti posle 26 godina stolovanja.

U dokumentu koji je procureo u javnost navodi se da su naprednjaci odlučni u nastojanju da što pre demontiraju i razgrade socijalističku nomenklaturu, sa čijim lokalnim čelnicima su dugo u sukobu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Imenovano SEDAM novih direktora

Izvor: OkRadio.rs, 21.Jul.2016

Posle zasedanja koje je trajalo nešto manje od 10 sati, promenom direktora u više javnih preduzeća i ustanova završena je 3. sednica Skupštine Vranja u ovom sazivu. Nove direktore dobili su Direkcija za izgradnju, Uprava Banje, „Novi dom“, Narodni muzej, Istorijski Arhiv, Centar za socialni...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.