SRS traži od države da migrante šalje u Hrvatsku

Izvor: Akter, 24.Avg.2015, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS traži od države da migrante šalje u Hrvatsku

Srpska radikalna stranka (SRS) pozvala je danas nadležne u Srbiji da zauzmu odgovorniji odnos prema migrantima sa Bliskog istoka i severa Afrike kao i da ih preusmere prema Hrvatskoj koja, kako se navodi, još nije podigla zaštitni zid

Kako je navela SRS, Mađarska je svoju teritoriju zaštitila podizanjem zida na granici sa Srbijom zbog čega se sve više migranata "neplanirano zadržava na severu naše zemlje".

"Pozivamo nadležne organe da sve migrante na njihovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << putu do zemalja u kojima žele da zatraže azil preusmeravaju prema Hrvatskoj jer Hrvati još nisu stigli, po uzoru na Mađarsku, da podignu zaštitni zid", piše u saopštenju.

Radikali su ocenili da bi se time smanjilo vreme zadržavanja migranata u Srbiji kao i da bi im se omogućilo da lakše i brže dođu u zemlju koju su izabrali kao svoj krajnji cilj.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.