SRS: Sud doneo rešenje da radikali ne mogu biti uhapšeni

Izvor: Danas, 18.Maj.2016, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Sud doneo rešenje da radikali ne mogu biti uhapšeni

Beograd - Srpska radikalna stranka saopštila je da je Viši sud u Beogradu odlučio da nisu ispunjeni uslovi za predaju i hapšenje tri člana SRS Petra Jojića, Vjerice Radete i Jove Ostojića, a po nalogu Međunarodnog krivičnog tribunala u Hagu.

SRS je saopštila da je sudija za prethodni postupak Milan Dilparić danas doneo rešenje da oni ne mogu biti uhapšeni zbog uticaja na svedoke, jer je Srbija u obavezi da isporučuje samo okrivljene za najteže ratne zločine, genocid >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << i zločine protiv čovečnosti.

Haški tribunal tražio je hapšenje troje radikala zbog uticaja na svedoke i ometanja pravde u postupku koji se vodio protiv lidera SRS Vojislava Šešelja.

Optuženi Jojić, Radeta i Ostojić više puta su izjavili da se neće dobrovoljno predati Tribunalu, što je rekao i njihov lider Vojislav Šešelj.

"Oni su pošteni, ispravni građani Srbije kojima niko ne može da pripiše krivično delo",rekao je ranije Šešelj.

Optužnica protiv Jojića, Radete i Ostojića podignuta je još 30. oktobra 2012, a sud u Hagu objavio ju je tek 1. decembra 2015. uz obrazloženje da to čini zato što zvanični Beograd nije optužene uhapsio, iako je Tribunalov nalog za hapšenje dobio u januaru prošle godine.

Po optužnici, Jojić, Radeta i Ostojić "zastrašivali su, uznemiravali, nudili mito" dvojici svedoka u procesu Šešelju.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.