SRBIJU ČISTILO 270.000 LJUDI!

Izvor: Kurir, 05.Jun.2011, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJU ČISTILO 270.000 LJUDI!

BEOGRAD - Vreme je lepo i ne postoji nijedan razlog da veliko spremanje Srbije ne uspe! Ovim rečima je Oliver Dulić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, označio početak akcije najmasovnijeg čišćenja komunalnog i drugog

BEOGRAD - Vreme je lepo i ne postoji nijedan razlog da veliko spremanje Srbije ne uspe!

Ovim rečima je Oliver Dulić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, označio početak akcije najmasovnijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << čišćenja komunalnog i drugog otpada na oko tri hiljade lokacija u zemlji. I uspelo je!

Preko 270.000 volontera očistilo je stotine tona đubreta širom Srbije, a prema rečima ministra Dulića, mnoge lokacije postale su najčistije u poslednjih nekoliko decenija.

- Ostvarili smo zacrtani cilj i počistili mesta zaprljana nemarom ljudi koji bacaju otpad u prirodu, a ne na mesta predviđena za njegovo odlaganje. Apelujem na one koji nisu izašli na ove lokacije da očiste svoj špajz, balkone i dvorišta.

Akcija "Očistimo Srbiju" u Beogradu je počela čišćenjem prostora iza "Lastine" autobuske stanice, kao i poteza ispod starog Železničkog mosta, Gazele i Brankovog mosta. Posle čišćenja zablistao je i Novi Beograd, a pored deponije kod naselja Belvil, uklonjeno je i nekoliko deponija kod pijace Kvantaš.

Da podsetimo, u prošlogodišnjoj akciji čišćenja učestvovalo je više od 200.000 volontera, koji su sakupili 100.000 kubnih metara otpada.

K. Martić - S. Ilić

Đoković uzor volonterima

- Na čišćenje grada podstakao je Novak Đoković, jer je on mnogo učinio za Srbiju. On je to uradio na svoj, a mi ćemo na naš način. Neke moje drugarice prijavile su se za čišćenje upravo podstaknute reklamom u kojoj Đoković poziva građane da zajedničkim snagama očiste svoj grad - rekla nam je mlada volonterka "Beogradizacije". Inače, najbolji srpski teniser ove godine je bio promoter akcije "Očistimo Srbiju".

Đilas: Uklonićemo nehigijensko naselje

Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, pridružio se učesnicima akcije "Očistimo Srbiju" kod novonastalog nehigijenskog naselja u blizini Belvila na Novom Beogradu.

- Pokušaćemo da očistimo barem ovaj spoljašnji deo naselja kako bi ljudima koji žive i šetaju ovde bilo čisto i prijatno - rekao je Đilas i podsetio da je u toku usvajanje akcionog plana i plana raseljavanja tog nehigijenskog naselja, kako bi se zemljište privelo nameni i tako omogućio dalji razvoj Novog Beograda.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.