SBB povredio prava RTS-a

Izvor: RTS, 04.Apr.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SBB povredio prava RTS-a

Privredni sud u Beogradu doneo je presudu kojom je utvrdio da je SBB povredio prava RTS-a neovlašćenim reemitovanjem i saopštavanjem javnosti programa RTS-a na svojoj OTT platformi EON. Istom presudom, Privredni sud zabranio je SBB-u dalje vršenje ove povrede pod pretnjom novčanog kažnjavanja.
Obrazloženjem je potvrđeno da operator mreža za distribuciju medijskih sadržaja ne može neovlašćeno da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preuzima programe javnog medijskog servisa, bez saglasnosti javnog servisa i bez ugovorom utvrđenih uslova takve distribucije.
Ugovor koji je ranije postojao između RTS-a i SBB-a, istekao je krajem februara 2018. godine, bez spremnosti SBB-a da zaključi novi, a da pri tome, ni taj, prethodni ugovor, nije obuhvatao OTT, već isključivo i jedino simultano, odnosno istovremeno reemitovanje.
U istom postupku, Privredni sud u Beogradu odbio je protivtužbeni zahtev SBB-a, kojom je ova kompanija tražila da joj se prizna pravo da bez saglasnosti RTS-a, distribuiraju RTS-ove kanale preko interneta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RTS: Privedni sud utvrdio da je SBB povredio prava RTS-a

Izvor: Beta, 04.Apr.2019

Privredni sud u Beogradu doneo je presudu kojom je utvrdio da je SBB povredio prava Radio televizije Srbije (RTS) neovlašćenim reemitovanjem i saopštavanjem programa te televizije na svojoj EON platformi i zabranio SBB-u tu praksu, saopštio je danas RTS.Kako se navodi u saopštenju RTS-a, sud je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.