Rumunski „Aerostar“ izneo finansijski izveštaj za 2015: Zabeležen rast u svim segmentima poslovanja

Izvor: TangoSix.rs, 03.Jun.2016, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunski „Aerostar“ izneo finansijski izveštaj za 2015: Zabeležen rast u svim segmentima poslovanja

Rumunska kompanija „Aerostar“ ostvarila je rast neto zarade od 61% u odnosu na 2014. godinu, saopštila je kompanija.
Iznoseći finansijski izveštaj za proteklu godinu, kompanija navodi da je ostvareni promet veći za oko 20 % nego 2014. godine.
Od ukupne zarade, proizvodnja komponenti za civilne avione činila je 41% zarade, vojna proizvodnja 32%, MRO 21%.
Finansijski učinak rumunskog Aerostara u protekle dve godine / Screenshot– Naše >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << kontinuirano ulaganje u modernizaciju i organizacione strukture, koje je u toku 2015. godine iznosilo 10 % naše zarade, dovelo nas je do toga da budemo konkurentniji na tržištu, isplativiji našim klijentima i samim tim dobro pozicionirani – naveo je predsednik i generalni direktor kompanije „Aerostar“, Grigore Filp.
U kompaniji kao razlog za dobre finansijske rezultate navode da su tokom 2015. postali glavni dobavljači kompanijiama „Boeing“ i „Bombardier“.
Osim toga, ističu i da je sve rezultat kontinuiranog rada. Podsećaju da su godinama bili dobavljači kompanijama „Airbus“, „Gulfstream“ i „Dassault“, da proizvode komponente za stajni trap i hidraulične delove za avione iz A320 porodice, zatim letelice A330, A350XWB i B787.
U okviru svog vojno-civilnog MRO centra kompanija poseduje dozvolu za održavanje letelica A320 porodice, regionalnog aviona BAe 146/Avro RJ i B737 stare i nove generacije. Prošle godine ovaj centar proslavio je 10 godina održavanja B737, a poznato je i da je kao nezavisni centar za održavanje „Aerostar“ radio i instalaciju novih vingleta na novoj generaciji ovih letelica.
Protekle godine ostvarili su i rekordni broj „D checkova“.
Osim toga, „Aerostar“ je remontni zavod rumunskog vojnog vazduhoplovstva, a Tango Six je pisao i o remontu i modernizaciji osam aviona MiG-21 za ratno vazduhoplovstvo Mozambika koji su završeni sredinom 2015. godine.
The post Rumunski „Aerostar“ izneo finansijski izveštaj za 2015: Zabeležen rast u svim segmentima poslovanja appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.