Rok za prijavu stvarnog vlasnika firme u APR ističe u petak

Izvor: NovaEnergija.net, 28.Jan.2020, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok za prijavu stvarnog vlasnika firme u APR ističe u petak

U petak, 31. januara, ističe rok za evidentiranje podataka o stvarnim vlasnicima firmi u Centralnoj evidenciji, objavila je Agencija za privredne registre (APR).
Protiv onih koji ne dostave u roku podatke o stvarnim vlasnicima APR će podnositi zahteve za pokretanje prekršajnog postupka.
Već od februara, APR će prekršajne prijave podnositi i protiv novoosnovanih firmi i njihovih zastupnika ako u roku od 15 dana od osnivanja ne evidentiraju stvarne vlasnike.
Raspon novčane >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << kazne za ovu vrstu prekršaja je od 500.000 dinara do 2.000.000 dinara za firme, dok je za odgovorno lice predviđena kazna od 50.000 dinara do 150.000 dinara, upozorilo je Ministarstvo privrede.
Podaci o stvarnim vlasnicima podnose se elektronski, a obavezni da prijave podatke su zastupnici privrednih društava i društava u likvidaciji, zadruga, ogranaka stranih privrednih društava, udruženja i poslovnih udruženja, fondacija, zadužbina, ustanova i stranih predstavništava privrednih društava.
Izvor: Tanjjug
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.