Roditelji protiv školskih nasilnika: Srećom da ni jedno dete nije poginulo

Izvor: NaDlanu.com, 14.Feb.2013, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji protiv školskih nasilnika: Srećom da ni jedno dete nije poginulo

Savet roditelja Osnovne škole "Prva vojvođanska brigada" iz Novog Sada, gde se nedavno dogodio obračun između dve ulične bande, predložio je niz mera kako bi se poboljšala bezbednost dece u glavnom gradu Vojvodine, nakon učestalog nasilja među mladima.

- Stanje je alarmantno: pljačke, maltretiranja, razbijanja kola, a mi ćutimo, sakrivamo se iza zavesa, i kada čujemo nasilje, mi ga ne prijavljujemo policiji. Samo srećnim sticajem okolnosti nijedno dete nije poginulo - kazala >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je članica Saveta Jelena Desnica, na sastanku kome su prisustvovali i predstavnici policije, gradskih i pokrajinskih vlasti i medija, s ciljem da se zajednički formulišu mere kako bi se smanjilo i iskorenilo maloletničko nasilje.Desnica je rekla da je postalo uobičajeno da se uveče može naići na "horde mladića" koji nose sekire, bejzbol palice, šipke, noževe.- Gde su roditelji koji treba da vaspitaju svoju decu, koji treba da im budu posvećeni. Niko neće promeniti stvari za nas, a mi zabijamo glavu u pesak - ocenila je Desnica.Ona je predložila da se štampaju nalepnice i napravi medijska kampanja "Ne okreći glavu, okreni telefon, snimi kamerom i pozovi policiju", po uzoru na sličnu kampanju koja je dala rezultata u Londonu.Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar predložio je uvođenje "kvartovskog policajca" koji bi imao striktno određen reon i koji bi tako bio u prilici da bolje upozna omladinu i njihove roditelje, kao i sva zbivanja u tom delu grada.Roditelji su naveli da su u Novom naselju neophodne "racije na otvorenom", uvodjenje pešačkih policijskih patrola, kao i otvaranje posebne imejl adrese na koju bi se slali video snimci nasilja i kriminalnih radnji, kako bi se izgrednici lakše i efikasnije procesuirali.U blizini Osnovne škole "Prva vojvodjanska brigada" nedavno se dogodio oružani obračun dve grupe mladića na svega pedesetak metara od osnovne škole i od vrtića, i to oko 13 sati. Niko nije povređen, a jedan metak zabio se u fasadu obližnje zgrade.U nedelju je u Novom Sadu održan protest protiv nasilja pod parolom "Prst na čelo". Reč je o akciji koja je pokrenuta preko društvenih mreža Tviter i Fejsbuk, a na protestu se okupilo svega nekoliko desetina građana. Beta, Blic, Nadlanu

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.