Roditeli podneli KRIVIČNE PRIJAVE protiv 43 osobe koje se protive vakcinaciji, među njima i ESTRADNE LIČNOSTI

Izvor: Blic, 03.Feb.2018, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditeli podneli KRIVIČNE PRIJAVE protiv 43 osobe koje se protive vakcinaciji, među njima i ESTRADNE LIČNOSTI

Grupa od 270 roditelja iz cele Srbije podnela je Prvom osnovnom sudu u Beogradu krivičnu prijavu zbog izazivanje panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece. Na toj listi nalaze se i pojedine javne, ali i estradne ličnosti.

Doktor Tomislav Stevanović iz Zrenjenina, koji se zajedno sa beogradskim doktorom Vladimirom Cimermanom nalazi na čelu grupe, rekao je za "Večernje novosti" da su roditelji bili prinuđeni na taj korak, jer jedino tako može >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se stane na put onima "koji šire paniku u strah" i tako ugrožavaju zdravlje čitave nacije.

Prva na spisku prijavljenih je Slađana Velkov iz Vladičinog Hana, a na spisku su i Jelena Karleuša, Maja Volk, Mirjana Bobić Mijsilović, Miroljub Petrović...

Krivična prijava je obimna i u njoj je taksativno navedena svaka za podnosioce sporna delatnost tuženih, a na listi 43 antivakcinara našao se i poznati niški imunolog za koga je u prijavi navedeno da "postoji osnovana sumnja da za pare odlaže vakcinaciju do daljeg ljudima koji ne žele da vakcinišu decu".

- Doktor sada ima privatnu praksu - rekao je Stevanović.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar apelovao je nedavno na građane Srbije da uvaže stav struke da je vakcinacija neophodna, i poručio da male boginje nisu političko pitanje, od kojih je prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje "Batut" u Srbiji obolelo 1.688 osoba.

Od komplikacija izazvanih malim boginjama do sada su umrle tri osobe. Većina obolelih, njih 94 odsto, nije vakcinisana, nepotpuno je vakcinisana ili je nepoznatog vakcinalnog statusa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivična prijava protiv 43 poznatih antivaksera u sudu u Beogradu

Izvor: Radio 021, 03.Feb.2018

Grupa od 270 roditelja iz cele Srbije, na čelu sa dr Tomislavom Stevanovićem iz Zrenjanina i Vladimirom Cimermanom iz Beograda, podneli su Prvom osnovnom sudu u Beogradu krivičnu prijavu zbog izazvanja panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece...Prva na spisku prijavljenih...

Nastavak na Radio 021...

Roditelji iz Niša podneli krivične prijave protiv poznatih zagovarača nevakcinacije

Izvor: JužneVesti.com, 03.Feb.2018

Zbog toga što su javno zagovarali nevakcinisanje i širili strah i paniku u javnosti o štetnosti vakcinacije, Osnovnom sudu u Beogradu grupa roditelja i lekara podnela je krivične prijave protiv 43 ljudi, pišu Večernje novosti . Najveći broj roditelja koji je podržao prijavu je iz Niša.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.