Izvor: B92, 08.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rektor BU: utisak je da Vlada nije dala prazna obećanja

Beograd -- Rektor Beogradskog univerziteta Marija Bogdanović ocenila je, gostujući u Kažiprstu Radija B92, da je razlika u odnosu aktuelne i bivše vlade prema Univerzitetu u tome što je bivša mnogo obećavala i skoro ništa od toga nije uradila, dok sadašnja malo obećava, ali je pritom realnija: "Mi smo i sa prethodnim ministarstvom imali kontakte. Svi naši razgovori su bili krajnje ljubazni i konstruktivni. Međutim, od obećanja se nije dalje otišlo. Ova vlada ne obećava mnogo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali kaže da postoji politička volja i da će sve učiniti da se popravi. Utisak ostaje da će oni sve učiniti što mogu i zbog toga čekamo da vidimo šta će učiniti. To nisu prazna obećanja, to je naš utisak, a šta će biti - videćemo. Na kraju krajeva, nama nikada neće nedostajati oštre reči, da bi sačuvali dostojanstvo svog univerziteta", kazala je Bogdanović.

Marija Bogdanović je još rekla da je sastanak premijera Koštunice i ministra Dinkića sa predstavnicima Univerziteta u sredu samo prvi u nizu, kao i da je do manjka sredstava za visoko školstvo u republičkom budžetu došlo zbog toga što su pojedina ministarstva gledala samo svoje uske interese, dok poslanici u parlamentu nisu proučili odredbe budžeta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.