Izvor: RTS, 04.Jul.2022, 05:59

Rekordno visoka cena maline privukla i lopove – policijska sačekuša za kradljivce u crnom BMV-u

Prošle godine malina je imala istorijski visoku otkupnu cenu, ali je ove sezone taj rekord oboren. To je privuklo i lopove koji ove godine ne prezaju da iz malinjaka, čak i danju, kradu gajbice ubranog voća.
U ariljskom kraju grad je u značajnoj meri oštetio malinjake. Zbog toga je svaki ubrani kilogram voćarima dragocen, ne samo zbog zarade već i da lakše pokriju uvećane troškove.

Osim sa elementarnim nepogodama, ove sezone se u Dobračama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << suočavaju i sa kradljivcima.
"Kao i svakog dana brali smo maline. U jednom momentu komšinica nas je pozvala i rekla da crnim karavanom 'BMV' kradu maline. Ona ih je uhvatila na licu mesta kad su zatvarali gepek. Oterali su maline, mi smo pokušali da ih stignemo, ali već su pobegli. Izmakli su i policiji u Arilju, međutim policija u Požegi im je napravila sačekušu i zaustavili su ih na ariljskoj rampi dole na raskršću za Čačak i Užice", ističe Dejan Jovanović iz Dobrača.
Ispostaviće se da je u pitanju par dobro poznat policiji. Muškarac ima čak 43 krivične prijave, kaže Savo Jovanović, čije su maline takođe bile na meti lopova. Zbog toga strepi za bezbednost majke i sina.
"Dobio sam informaciju da oni idu po selima i tipuju te gde su stari ljudi i gde osete da imaju novca, ako im ne daju dobrovoljno, oni ih pretuku, ili šta im već urade, pošto je u kolima imao i bejzbol palicu i onaj pendrek za elektrošok", kaže Savo.
Protiv kradljivaca je pokrenut krivični postupak, a u kosjerićkom kraju, na osnovu ranijeg iskustva, znaju kako da se izbore sa nezvanim noćnim beračima.
"Vrlo jednostavno, malina zrela – obereš. Uveče lopovi nemaju šta da ukradu i eto", poručuje Vlade Nikolić iz Brda Grad.
Zbog onih koji ne prezaju od krađe ni po danu, u ariljskom kraju su voćari postali obazriviji i, kako kažu, neće ih dočekati onako kako inače dočekuju dobronamerne posetioce. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Visoka cena malina privukla i kradljivce: Policijska sačekuša za lopova koji ima već 43 prijave

Izvor: Radio 021, 04.Jul.2022

Prošle godine malina je imala istorijski visoku otkupnu cenu, ali je ove sezone taj rekord oboren. To je privuklo i lopove.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.