Raspisan konkurs za oslikavanje murala u zgradi „Nikole Tesle“, pobedniku nagrada 1000 evra

Izvor: TangoSix.rs, 17.Maj.2017, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan konkurs za oslikavanje murala u zgradi „Nikole Tesle“, pobedniku nagrada 1000 evra

Beogradski aerodrom raspisao je konkurs za idejno rešenje i oslikavanje murala lika Nikole Tesle u unutrašnjem delu zgrade sa rokom do 15. juna ove godine. Prijave je moguće slati do ponoći istog dana, a vrednost nagrade za odabrano idejno rešenje iznosi hiljadu evra, saopšteno je sa Aerodroma.
Kako navode, konkurs sa temom „inspiracija lik Nikole Tesle“ otvoren je za sve umetnike koji se bave vizuelnim stvaralaštvom sa prebivalištem na >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << teritoriji Republike Srbije zainteresovane za učešće pojedinačno ili u grupi:
– Izbor najboljeg idejnog rešenja po odluci stručnog žirija biće obavljen 20. juna, a za oslikavanje odabranog murala pobedniku konkursa biće obezbeđen potreban radni materijal i uslovi za izvođenje u skladu sa složenošću i zahtevom iz idejnog rešenja. –
Mesto predviđeno za mural u unutrašnjosti zgrade Aerodroma / Foto: Aerodrom Nikola Tesla O pobedniku konkursa odlučivaće stručni žiri koji čine profesor Fakulteta primenjenih umetnosti Marko Lađušić, istoričar umetnosti Milica Pekić, arhitekta Jovan Mitrović,  arhitekta Aleksandra Mitrovski i magistar arhitekture i urbanog dizajna Maja Lalić, pišu u saopštenju i dodaju:
– Cilj projekta je promovisanje umetnosti i afirmisanje izražavanja savremenih umetničkih formi sa idejom da se obezbedi inovativni, urbani i atraktivan identitet aerodroma, istakne lik najpoznatijeg svetskog naučnika Nikole Tesle i pruži podrška talentovanim i kreativnim umetnicima. –
Poziv Na Konkurs Za Izradu Murala by Petar Vojinović on Scribd

The post Raspisan konkurs za oslikavanje murala u zgradi „Nikole Tesle“, pobedniku nagrada 1000 evra appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Inspiracija Lik Nikole Tesle

Izvor: Arte, 17.Maj.2017

Represent Communications poziva umetnike na Konkurs za idejno rešenje murala na temu: Inspiracija Lik Nikole Tesle. Rok za prijavu 15, jun, 2017. godine... 

Nastavak na Arte...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.