Radnici najavili blokadu Koridora 10

Izvor: S media, 16.Jun.2011, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici najavili blokadu Koridora 10

Radnici gradjevinskog preduzeća "Partizanski put" protestovali su ispred Agencije za privatizaciju u Beograda. Radnici za sutra najavili blokadu Koridora 10, na deonici kod Feketića.

Radnici gradjevinskog preduzeća "Partizanski put" iz Beograda protestovali su i danas ispred Agencije za privatizaciju u centru Beograda i najavili da će sutra blokirati Koridor 10, na deonici kod Feketića.

Kako je rekla poverenica sindikata u toj firmi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Vesna Čikarević 610 zaposlenih u tom preduzeću zahtevaju isplatu sedam zarada i raskid ugovora o privatizaciji sa grupom Nibens.

"Mi smo radili Koridor 10 i sutra idemo na deonicu kod Feketića da vidimo šta ćemo uraditi dalje", kazala je Čikarević.

Prema njenim rečima najveći broj radnika je neuposlen, mesecima su bez primanja, nekima je isečena struja u kući i nemaju čime da dodju na proteste, ali "svi će sutra organizovanim prevozom iz Beograda, Novog Sada, Valjeva, Niša i Leskovca doći kod Feketića".

Putari "Partizanskog puta" održali protest ispred Vlade

Tadić: Protesti su demokratski proces (VIDEO)

Radnici Partizanskog puta počeli protest

"Radnicima od 2006. godine nije uplaćivan staž", dodala je Čikarević.

Predstavnici te sindikalne organizacijae juče su Vladi Srbije predali pisani zahtev da im se isplate zaostale zarade iako je račun preduzeća u blokadi i najavili da će u slučaju nerešavanja njihovih zahteva početi blokadu saobraćajnica.

Vlasnik Nibens grupe Milo Djurašković i sedam rukovodilaca u putarskim preduzećima iz te grupacije uhapšeni su početkom maja pod sumnjom da su oštetili kruševačku Fabriku maziva (FAM) za 32 miliona evra.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.