RZZO najavljuje smanjenje lista čekanja

Izvor: TvojPortal.com, 07.Maj.2011, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RZZO najavljuje smanjenje lista čekanja

(mc.portal) Republički zavod za zdravstveno osiguranje do kraja maja će raspisati tender za kardiohirurške operacije radi smanjenja lista čekanja u Srbiji.


U RZZO-u je rečeno da je u toku provera lista čekanja, na kojima je, prema poslednjim podacima, oko 2.000 ljudi. U Zavodu su naveli da je bilo slučajeva da se isti pacijent nalazi na listama čekanja u nekoliko zdravstvenih ustanova i da će provera i formiranje novih lista biti završeno do 15. maja.
Srčani >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << bolesnici iz Srbiji, oko 200 njih, dosad su išli na operacije u bolnicu “Adžibadem” u Istanbulu u Turskoj, gde će se upućivati i dalje, a danas kreće grupa od 15 pacijenata. Republički zavod za zdravstveno osiguranje nedavno je potpisao i protokol sa Univerizitetskom klinikom u Ženevi, kojim je predviđeno da se u Švajcarskoj operišu pacijenti sa najkomplikovanijim srčanim manama, o čemu će odlučivati konzilijum kardiohirurga iz Srbije.
Učešće na tenderu Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje već je najavila makedonska bolnica za hirurške intervencije “Filip drugi”.

SrbijazdravstvoRZZOliste cekanja

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.