Izvor: Blic, 17.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTL tužio RRA zbog neizdavanja dozvole

U Republičku radio-difuznu agenciju (RRA) stigla je danas, iz Vrhovnog suda Srbije, tužba televizije RTL protiv rešenja Saveta RRA kojim je odbijen prigovor ove medijske kuće na odluku o izdavaju dozvola za emitovanje programa na nacionalnom nivou.



Kako je navedeno u saopštenju RRA, Savet RRA je već jednom prošle godine razmatrao sličnu tužbu televizije RTL i tada je donela odluku kojom je odbijen prigovor te medijske kuće.

"Javnost Srbije mora da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zna da RTL svojim beskonačnim pravnim trikovima od Vrhovnog suda Srbije i RRA zapravo zahteva nasilno gašenje programa neke od nacionalnih televizija koje već dve godine legalno emituju program, kako bi se omogućio njihov upad u radio-difuzni sistem", kaže se u saopštenju.

RRA navodi da je konkurs za izdavanje dozvola za emitovanje programa na nacionalnom nivou okončan pre dve godine, dozvole su izdate na osam godina, tako da će sledeća prilika za konkurisanje ove televizije biti kroz šest godina.

" Savet RRA će postupiti u skladu sa nalogom Vrhovnog suda Srbije i izjasniti se o tužbi televizije RTL-a", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NVO traži razrešenje Tijanića

Izvor: B92, 18.Mar.2008, 14:37

Beograd -- Više NVO uputilo je zahtev za razrešenje direktora RTS-a Aleksandra Tijanića. Tijanić: Pritisak na pravosuđe. RRA: Nismo nadležni... Nevladine organizacije uputile su danas Radiodifuznoj agenciji pritužbu na rad informativnog programa Radio-televizije Srbije, sa zahtevom za razrešenje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.