Izvor: Blic, 04.Sep.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RRA će očistiti etar od nelegalnih emitera

Član Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Slobodan Đorić izjavio je da će tokom septembra etar nad Srbijom biti očišćen od televizijskih i radio-stanica koje piratski emituju program.

Oko 700 radio i televizijskih stanica koje nisu dobile dozvole za rad od ponedeljka više ne mogu da emituju program. Prema prvim podacima RRA, znatan broj stanica je u ponoć 1. septembra obustavio rad. Međutim, u Požarevcu desetak radio i jedna TV stanica nastavile su bez dozvole >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da emituju program.

Đorić je agenciji Beta rekao da će vrlo brzo biti sačinjen izveštaj o tome ko sve nelegalno emituje program i upozorio emitere da se na terenu trenutno obavljaju snimanja.

On je rekao da piratskim stanicama preti novčana kazna do milion dinara ukoliko se ogluše o zahtev RRA.

„Preporučujem svim radio i televizijskim stanicama, posebno onima koji su konkurisali u dopunskom konkursu da odmah isključe program. Ukoliko izveštaj bude nepovoljan po njih, biće nepovoljan i u smislu odlučivanja o dozvolama u naknadnom konkursu. RRA je odlučna da očisti etar od nelegalnog emitovanja i ona će to uraditi tokom septembra", naveo je Đorić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.