RHMZ najavljuje obilne padavine, u pojedinim krajevima i do 20 mm kiše! (TABELE)

Izvor: BKTV News, 20.Maj.2017, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ najavljuje obilne padavine, u pojedinim krajevima i do 20 mm kiše! (TABELE)

U Srbiji se popodne i uveče na zapadu i jugozapadu, tokom noći i u ostalim krajevima očekuje naoblačenje mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kako RHMZ najavljuje na sajtu, za period od narednih 48 sati, danas na zapadu i jugozapadu, uveče i noću ka nedelјi i u nedelјu i u ostalim krajevima ponegde će pasti i preko 20 mm kiše.

Istovremeno, vodostaj na Jadru, Kolubari, gornjem toku Zapadne Morave sa >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pritokama i Ibru, će biti tokom naredna dva dana, u nedelju i ponedeljak biti u umerenom porastu, ali bez dostizanja upozoravajućih nivoa.

Meteorolozi su zato za danas i za sutra izdali žuti meteoalarm.

 Meteoalarm za 20. majMeteoalarm za 21. maj

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Više padavina se očekuje u centralnim i južnim krajevima. Po podne u severnim krajevima doći će do delimičnog razvedravanja. Vetar umeren i jak severni, severozapadni krajem dana i u toku noći u slabljenju.

Jutarnja temperatura od 10 do 17 stepeni, najviša dnevna od 20 do 25 stepeni.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, svežije, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Po podne se očekuje delimično razvedravanje. Vetar umeren i jak severni, severozapadni krajem dana i u toku noći u slabljenju. Jutarnja temperatura oko 16, najviša dnevna oko 24 stepena.

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, do petka će biti promenljivo oblačno i nestabilno, sa pojavom popodnevnih pljuskova i grmljavina. Ponegde su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim pljuskom i gradom. Zatim do kraja perioda sunčano. Temperatura u granicama proseka za ovo doba godine.

BKTVNews istražuje da li ima dovoljno protivotrova: Ako vas ujede zmija u ovom delu Srbije, loše vam se piše! (FOTO)

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.