Putari danonoćno čiste sneg, vanredna situacija i dalje u nekoliko opština

Izvor: RTS, 08.Feb.2020, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putari danonoćno čiste sneg, vanredna situacija i dalje u nekoliko opština

Posle snežnog nevremena i olujnog vetra u prethodna tri dana u zapadnim i južnim delovima zemlje, stanje se normalizuje. Vanredna situacija i dalje je u Crnoj Travi, Sjenici i delovima opština Požega i Arilje. Mnogo lokalnih puteva još je neprohodno, a čišćenje otežavaju visoki smetovi.
Putari i lokalne službe rade danonoćno kako bi se očistili svi mahalski putevi u Crnoj Travi.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je rekao predsednik Opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević, do sada je očišćeno 85 kilometara mahalskih puteva. To je nešto manje od polovine onoga što treba da se očisti.
Treba da se očisti još negde oko 200 kilometara puteva.
Situacija se stabilizovala. Ne duva više jak vetar. Stabilizovano je i snabdevanje električnom energijom, kao i telefonske veze.
U Crnoj Travi se i dalje nastavlja borba sa nevremenom. Putari i dežurne službe radiće i prema Predejanu i Ruplju, prema selu Mlačište.
Na Sjeničko-pešterskoj visoravni 40 odsto mesta u snežnoj blokadiSvi putni pravci koje održava "Novi Pazar put" očišćeni su i prohodni, zahvaljujući dodatnom angažovanju mehanizacije i putara koji su danonoćno na terenu.
"Pre nekih sat vremena uspeli smo da probijemo zadnji putni pravac na Pešterskoj visoravni, tako da nema više nepročišćenih putnih pravaca. To je putni pravac Rasno–Baćica", rekao je Senad Ibragić iz preduzeća "Novi Pazar put".
Situaciju sa raščišćavanjem snega otežavao je olujni vetar koji je stvarao nanose visoke i po nekoliko metara.
"Šezdeset pet godina imam, ovo nisam zapamtio. To je bilo da Bog sačuva. Ja sam mislio da će da odnese krovove, kuću i sve. Nisam smeo da spavam celu noć", ispričao je Radojko Biočanin iz sela Brnjica kod Sjenice.
Na Sjeničko-pešterskoj visoravni sa ukupno 103 sela, postoji oko 40 odsto mesta koja su još u snežnoj blokadi. U sjeničkoj opštini još je na snazi vanredna situacija.
"Evo danas smo išli do Paunovića Grada, gde mu je žena navršila termin za porođaj, to je najudaljenija kuća u selu Ursule, išli smo direktno kod njega da izbavimo tu ženu, imali smo bolesne ljude, imali smo juče i danas četiri sahrane u selima koja su teško pristupačna", naveo je Vojo Trnčić, zamenik predsednika opštine Sjenica.
Putari će biti anagažovani i narednih dana, sve dok i poslednje zavejano selo ne bude očišćeno.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Smetovi u požeškom kraju "namučili" zimsku službu

Izvor: RTS, 09.Feb.2020, 21:23

Zbog snega u požeškom kraju i dalje je vanredna situacija u nekoliko sela, gde mehanizacija privodi kraju čišćenje nekategorisanih puteva. Srećna okolnost je da nije bilo novih padavina, jer su smetovi u pojedinim delovima dostizali i tri metra, pa su žitelji zavejanih krajeva bili nemoćni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.