Prvi internet park u Srbiji radio četiri dana, oprema uništena

Izvor: Blic, 15.Jun.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi internet park u Srbiji radio četiri dana, oprema uništena

Opremu za bežični internet kompanije "Telenor", koja je postavljena 11. juna u Studentskom parku u Beogradu, oštetili su nepoznati vandali, uverio se Tanjug na licu mesta.

Portal za bežični internet je polomljen i išaran bojom u spreju, a jedan od dva USB modema za prenosne računare, na klupama za sedenje, takođe je polomljen. Prema rečima nekoliko stalnih posetilaca internet parka, taj vandalski čin počinjen je, najverovatnije, u noći između subote i nedelje, 14. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i 15. juna.

Kompanija "Telenor" je u sredu otvorila prvi Internet park u Srbiji, u Studentskom parku u Beogradu, da bi posetioci u naredna tri meseca mogli besplatno sa svojim laptopovima i mobilnim telefonima i PDA uređajima da pregledaju mejlove i surfuju globalnom informatičkom mrežom.

Predstavnici "Telenora" su najavili da će u toku sledeće nedelje i u drugim gadovima Srbije biti otvoreni internet parkovi. Od sutra će Nišlije moći da besplatno surfuju i proveravaju mejl u Parku vojvode Bojovića.

Beograd se, bar na kratko, na ovaj način priključio evropskim i svetskim metropolama, koji su pokriveni besplatnim bežičnim internetom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.